[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(90)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
聽落冇咩分別
但係更新左之後,個USB DAC DELAY細到幾乎FEEL唔到
如果想買隻iem夾band聽 想聽得清每樣樂器同低音好小小嘅話各位巴打有冇推介budget$2000
本身用緊fender nine1

有冇ching 用緊呢2款俾吓意見
都係手機/電腦 Spotify, 雜食睇片多
冇用過
不過501 個post 話AAW 俾人告喎
如果圈鐵的話,你用電話推,應該攪唔掂,電腦的話你output除非好勁,如果唔係,就唔洗諗喇,AAW嗰隻22ohm加103db,唔係講笑架
熊仔應該長期有貨
你聽邊隻334 demo tg定mh 唔記得熊仔係咪兩隻都有
有更新咩 點解我搵唔到

其實都成幾個月前嘅事,話唔定巴打你一早更新左
我以為出咗2.03添
但係我個usb dac依然delay好嚴重喎...
岩岩特登重新更新多次再試餉USB DAC
睇YOUTUBE嘅話停左條片之後仲會有一兩秒出聲
但飛住咁睇片我就唔係好覺有聲畫唔同步
有冇邊條銀線或者銅銀線多低頻?
大概2.5k之內
2.5k 搵銀線已經難 仲要搵多低頻 不過依個價位我覺得銅線個低頻會做得好d
咁有冇啲多低頻嘅銅銀線/高頻相對多啲嘅銅線
Effect audio ares ii+?
2-3k有冇耳機推介
聽band多
中咗Noir低頻嘅毒但係佢中頻好乾 想問吓係咪64嘅聲低係咁
有冇人用過 kef space one?有冇評價?

想買個頭戴藍芽耳機黎用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞