用緊 3HK 無限 Plan 入一入黎 (2)

1001 回覆
57 Like 1 Dislike
其實係同一個plan嚟 只不過佢嗰陣做特價者
有時屌 唔淨只屌佢鎖速,有時屌佢唔計FUP未到FUP就開始鎖你速。好多無限任用數據王用家都講過。唔一定準GB入FUP後先鎖,有時用幾GB就鎖
價錢我唔介意 但待遇就一樣 心理有啲唔平衡
而且重點係屋企嘅接收越用越差 最後我忍唔住斷約轉台
幾GB就鎖速, 過份咗wor

3hk既仆街嘢就係唔知幾時開始鎖
咁又過份咗喎
而且唔知幾時開始佢哋開始講 速度慢咗係因為信號
以前畀佢無啦啦鎖速都仲可以打上去屌跟住快返
我都好好奇點解3信號會越嚟越差
我就算未過fup 屋企嘅速度都係得1-3Mbps
訊號一時滿 一時唔滿
搞到部電話好食電
咁信號真係好差 唔轉都唔得啦
如果穩定限5mb都無咁嬲
問題係會斷線斷到仆街,直頭上唔到網
深夜12點後好似會快返去15mbps左右。
係咪整緊5G 搞到干擾咗 近排真係好慢
佢個基站 唔知喺邊度 好似好耐都未試過收滿格
你話減少4.5G頻寬去試5G就有啲可能
成個月都好閪慢啊,屌佢老母
依排3台成日R我轉138 個plan 心大心細
我一個月用14GB左右 依家成日就住就住用
想轉過去3hk 起碼可以睇下d live
但見d人話限速限到咁
我都唔知點
你想做5Mbps網速大軍? 真係要想清楚
點解3呢一兩個月訊號差咗咁撚多
你限速都算,我都忍到,起碼仲睇到片
但呢兩個月訊號係咁斷,經常上一秒滿格下一秒就沒有訊號,仲要不限地區全香港都咁
大佬啊,我都唔介意慢,但我想上網啫,我都用吓whatsapp啫,比條生路行吓啦
點解3呢一兩個月訊號差咗咁撚多
你限速都算,我都忍到,起碼仲睇到片
但呢兩個月訊號係咁斷,經常上一秒滿格下一秒就沒有訊號,仲要不限地區全香港都咁
大佬啊,我都唔介意慢,但我想上網啫,我都用吓whatsapp啫,比條生路行吓啦
睇落仲差過2mbps plan
起碼Smartone 真係穩定
又未必。5Mbps入多圖po又保証好過2Mbps,起碼快啲睇得晒啲圖先
3限速係超過本身3倍就限速
例如5GB咁 過15GB就限速 5mb
啱啱試過
唔一定喎
咁無限任用Plan點計?
我就係5GB後有任用數據
過15GB速度變5mb
我試過10GB就嚟降速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞