Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike

而家喺街開始多見到呢隻

呢隻仲正,法國嘢,V/M/AE/JCB/CUP 一粒掣搞掂,有啲merchant東亞同中銀收單都有用佢
呢隻好似係gobal payment (hsbc)做收單行先用
如果香港多啲地方收JCB就好
有優惠但成日都碌唔到
好多地方都收喎,大路嘢都碌到
如果你用JCB見到恆生收單嘅PAX機,你要叫店員碌磁帶,晶片係冇用嘅,即係依款惠康嘅機
Jcb卡好似得返aeon同西亞先有
講撚左咁耐都仲未出
其實間間製造pos product嘅公司都有款差唔多設計嘅嘢,下面部嘢行Android 上面出到單同可以嘟nfc,左/右邊可以碌卡

其實呢隻POS係電話改裝,緊係行Android
係泰國碌卡
心諗點解咁撚快出單
支唔支援應該係銀行自己逐張同蘋果傾
就好似DBS AE同渣打Citi銀聯...
我意思係想講生產地點,當然各個地方都有使用喱種行Android 嘅product

至於樓上講話語言問題,據我所知喱款係跟Android ,而出單部份係跟製造喱部機嗰間公司寫嘅firmware
CEO返工plan?
快撚啲出12月日程表
如果用轉錢入去oepay 會唔會收2%?
轉入welcome
轉出多過5000,就0.5% charge

快啲!快啲!
我公司用緊E部野...仲有gobal payment 部Spectra pectra 同PAX

部A920最多同事讚,但就收唔到EPS同八達通...

至於支那橙色果部就...算把啦又慢又成日連唔到WIFI.....成日食左屎一樣
開咗新post未?
好奇佢呢到個VISA係日本Felica定全世界通用嗰隻?

仲有話消費100蚊黨鐵賺2蚊都戇撚鳩

1. 黨鐵只係八達通最大股東(5X%),唔係唯一股東,你當巴士船死架

2. 假設真係每單交易抽2%,都唔會上繳哂比班股東啦大佬,咁八達通員工食屎

公司唔少員工都黃底,你唔鐘意歡迎退卡,準備多d散子搭車或者用支那宝

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞