Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
再唔出, 手足忍唔住. 要裝修8仔總部.
耿爽柒又關我事

DLLM CEO

想問下咁係咪即係可以嘟到搭車?
今日先用過嚟。
一個字 : 爽
係日本用緊西瓜卡 果種快真係零delay
好爽 不過啲錢都用得好快
屌你老母有未呀臭閪通
仲oyster?坐咗幾耐定睇住旅遊書做人

係倫敦,用同一張Visa/Master拍卡出入閘zone1-6已經等同oyster card ,1-7日一樣計法

遊客則帶張相,去車站客務中心,出張7 days travel card,已經玩到buy one get one
未夠稱啊大佬
Tap & Go
加匯豐提款咭(Cirrus)嗰隻
我都係嗰句

上星期二開咗Tfl Express Transit

Tel 一個Twitter fb update都冇

上星期五Apple Pay UK webpage先有update

所以開唔開Express transit明顯係Apple而唔係八達通
關咩事 唔洗幫佢洗白

內部要做既野一早hardware, software ready

係個臭閪通唔傾好top up charge 問題唔出住

高層表示:吹咩?
尋日啱啱到東京,mobile suica

其實八達通比suica唔慢,係差唔多

快啲出啦
8仔monopoly 交通工具市場
根本話之理
爽到不得了
其實八達通比suica更多用嘅地方

日本suica都開始多地方可以用,但始終唔及香港差唔多乜都用到咁誇張
轉用現金 信用卡

正一臭閪通
屌佢老母,今年應該都唔會出到
Mobile suica同實體suica都係冇分別一樣秒過
日本仔啲閘機係唔同啲

睇下党鐵,閘機都耐唔耐就讀唔到張八達通
用apple pay比匯率會唔會貴
關乜事
匯率係睇你張卡架...
I mean paid by credit card
去到買實體應該平d?
自己揀幾錢 總之要加500yen按金
退卡扣220手續費
想草卡就買實體過落手機之後變廢卡
手機最方便係可以揀入幾錢
可以用到岩岩好冇曬
(手機500按金可直接用)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞