Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
用Red card買,Red card增值
但要放棄飲食3.6%囉?
匯率貴唔貴我鬼知你幾時兌yen幾時比錢個時又咩匯率者...

但Red Card 4%回,比埋手續費都仲有2%
匯率波動短期好難有2%咁大
當然就Apple Pay增值箸數
除非日Yen突然爆升
開附屬卡
叮一下就過到 直行直過 唔洗等佢個閪閘開門 成個感覺好爽

黨鐵d閪閘 慢撚到再加埋d 閪女人手袋簡直一流
有時前面條女人以為自己個閪袋過到 我就好順手拍埋 比佢過撚左我度閘
in vs we 7
但係一季得15000蚊額
無特別理,都唔會差好遠
其實港鐵換閘機時真係要考慮個閘應該default係開,嘥好多時間。
5.5.5出未
好想快D出呀屌
東涌線同將軍澳線嗰堆閘機本身設計就係長開
係啲撚樣唔睇住細路,搞到細路俾閘機撞親個頭先改做長閂
啲港童係世界級
港爸媽都係....牌都未考, 剩係識屌西
呢家去旅行都盡量用卡
一來懶得唱錢 本身喺香港都已經少用現金
二來真係冇乜分別但又有回贈 我寧願儲回贈等自己開心啲
去冰島英國連錢都未見過
好彩自己冇唱錢如果唔係唱完真係會完整無缺咁攞返嚟
有啲鋪仲要寫Cash-free..
全世界係支那同港燦啲細路咁無家教
係,同埋又唔係用好多錢,差一兩格唔好煩喇
如果九巴出了,可以。
應該龍運出先
呢排搭A線靚啲果款車 八達通旁邊都多咗舊野搵黑袋冚住
其他普通果款車就唔見有
應該只可以用到普通 Apple Pay, 即係要 Face ID / Touch ID

呢隻係用 Credit Card 做 Express Transit Card, 要 Apple approve 比用先用得, 即係九巴要自己同 Apple deal 加呢個功能返嚟
識唔識分信用卡同八達通?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞