Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
支那寶,支 chat pay有得set express transit card就怕啫!
之前傳過港共會封連登
大家都話封左咪用Tg/ reddit 等等
但從來冇人會話返去高登
講到我用黎搭巴士都會被黨鐵賺
我啱先買嘢間舖部pos係有埋八仔 visa master 支那嘢
的確會
巴士公司要照扣俾隻龜鐵
巴士公司應該唔會有手續費啦下話
話晒股東喎
你真係唔識架喎 每次交易賺2%
個個都俾佢賺2% 每日佢可以賺幾多
身邊有人係話可以攢政府交通津貼所以照用
睇下你取態係想比錢黨鐵攢 拎番政府錢
定一蚊都唔比佢攢姐
支銀好似整左部pos可以食哂咁多種payment
街市買餸都可以用apple oay俾錢
用信用卡比錢係咩意思 你指apple pay用到八達通就繼續用?
你識唔識架ching 佢係用apple pay技術 用信用卡增值 但比錢個下係用緊八達通 都係攢緊錢
呢個post係講八達通 所以我屌你地用八達通
我唔用八達通 唔搭黨鐵
日日用散銀搭巴士的
不如你講下點解呀 你好似會用會搭咁
講緊EMV搭車呀柒頭
草泥馬自己攞嚟衰
同埋冇連登我係支那我都唔洗ddos高登
高登server垃撚圾到好似用緊56K電話線上網咁
I see呢樣唔識 自膠
但上面位巴打 係咪未有EMV就一定繼續用八達通 定可以用散銀 或者買野用現金 ?
連登仔唔用8仔既
所以呢度無人用
要問梗係去地鐵站問
HKT都好似有 呢一年呢類POS越嚟越多
股東唔代表唔會扣
只係扣少啲禁解
知唔知幾多?
計%定lump sum
但部野係支那貨
原本拍開果款係香港公司整嘅
支那橙色嗰款我倉成本應該好低
因為佢真係連細鋪都肯用...
但有隻灰色機身All-in-one 嘅眼見呢幾年越嚟越多Pop-up Stores都用佢
支銀好似整左部pos可以食哂咁多種payment
街市買餸都可以用apple oay俾錢
HKT都好似有 呢一年呢類POS越嚟越多
但部野係支那貨
原本拍開果款係香港公司整嘅
支那橙色嗰款我成本應該好低
因為佢真係連細鋪都肯用...
但有隻灰色機身All-in-one 嘅眼見呢幾年越嚟越多Pop-up Stores都用佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞