Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
精靈試緊嘅就係 TestFlight beta 版
有無相

原來支那貨
麥巴
呢部野好似係HKT出架喎
下星期都出iOS13.3了
大佬
我覺得12月11號係最後機會,如果唔推出既話,今年都冇咩機會
Agree
下個post最好個名改做今年唔出就執柒佢以後都咪撚出 垃圾
喺日本用西瓜卡試過咁..

支那產品嚟 橙色變黑色咋
呢款機出嚟啲字體有浸柒味
睇返原來係GB code
即係大陸標準

btw POS System黎講呢個做得好好,日本真係好多鋪頭都用佢地
呢款用Apple pay 快撚到嘔
垃圾香港Apple Pay唔support JCB
又唔想VISA AE蝕水,次次唔係IC卡就現金,體驗唔到
淨係見佢地用部iPad就connect到個收銀,好似Apple Store咁,好神奇
有時快唔快仲要睇上網速度 香港有d 7仔上網仲係極慢 隨時仲係電話線
但我鐘意舊分體式果隻 駁個拍卡機出嚟
一來比客人睇到可以收咩卡款 列晒出嚟
二來拍之前可以確認銀碼
三來收銀唔使下下拎起部機比人拍 減低重複性動作

轉左無線機嘅商戶成部拍卡機唔見左 我以為佢地取消左唔收卡 點知原來係轉左支那機成部野收埋係入面 你講話用卡比 佢先解鎖 再入銀碼 再拎部野出黎比你嘟 再擺返落底座 其實仲慢左...

日本多呢隻係咪迎合支那寶果啲QR Code payment咋?
呢D咪創新科技囉
香港D支那野真係食屎啦

得HKT叫做有心搞下
係英國海邊買Fish and chips用過iPad POS
部ipad 對收銀 另外一個mon對客 無卡機
原來係嘟落個mon度 嘟完極快出單
見佢成部機無線 應該係叉電行4G network
呢個真係好神奇 係香港真係從來未見過
應該有流出條testflight 嘅link出黎呱。。。點會冇嘅。。
有得直接email你
流出嚟都冇用
首先你要同屎忽窿登記, 浄係呢樣就只係精靈至做到

之後屎忽窿會 send 條 TestFlight link 去你 Apple ID 個 email

而呢條 TestFlight link 只可 redeem 一次就 expired, 每個登記者得到條 link 都係獨一無二

咁你有條 link 有鬼用?!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞