Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
你出左apple play
再...推出可以增值$3000咪合理囉
你依家Apple Pay都未搞
就唔好同我講可以增值幾多啦
屌你老母
我等撚左你好撚耐啊八達通
支那銀行先有?
安信,匯豐支聯無呢個問題
Samsung pay都整到點解apple pay咁耐都整唔到
整到 佢唔出啫
on99, 明明咁樣可以多一個賣點, 點解唔整
話今年出唔到丫員
點解係都唔出呢
渣打張ATM都係
依家港鐵咁樣點推出呀老細
其實要睇機 有D要, 有D唔洗=]
但銀聯用番銀聯APP 算吧啦

垃圾黎
頭先再試, 4 次有 3 次 ok, 但要搵得啱張 NFC label 個位, 同差唔多貼晒先得, 就咁平放
見到話用支聯先入到錢落八仔咪試吓囉
屌你老母
Daily fuck
垃圾八達通
宣佈delay未
八達通真係收皮啦,咁耐都未有

今日試恆生nfc拎錢,搵極都搵唔到恆生nfc啫果個位,衰左一次用返pw
apple pay買嘢反應始終慢過八達通。買嘢時同職員講用八仔,一撳個制一兩秒就嘟得。乜乜pay等部機著燈要三四秒。便利店買幾十蚊又排曬隊真係唔敢用
想問人地外國如London transport 係點做到Apple pay 比錢搭巴士?
呢個就係當初點解大家prefer八仔>visa paywave/master contactless
但今時今日香港我就唔會介意你用信用卡等多一陣
橫掂點都快過現金找錢
點都好過支持黨鐵八達西洞
藍絲就由鳩佢慢慢等啦
Contactless本身讀取時間都慢過八達通,八仔0.1秒就得,contactless要0.5秒,嘟完仲要等佢authorize先至approve到,嗰度都去咗兩三秒,平時去7仔買十零廿蚊嘢真係好少用。
怡和7仔啲垃圾56K就咪撚幫襯啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞