Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
消費已經冇再用八達通,出得太遲
叫港鐵交片先啦
可能係綠label底下一忽仔係reader
iPhone X
其實唔係 reader 嚟, 佢只係一張 NFC tag 嘅貼紙

我知問題所在了, 好 on9, 部 ATM 係金屬殻, 張 NFC tag 貼喺金屬上面會被消磁, 所以好難讀得到

你可以用八達通 check 餘額 app 試吓, 如果張八達通放喺金屬表面, 例如 MacBook 上面, 係會被消磁而讀唔到 or 好難讀到

恒生究竟有冇試過個成功率㗎... 屌~
屌老母執柒啦
用鳩緊你哋㗎
去黨鐵站查閱機,用iphone機頭拍下去,
如果有彈Apple pay出嚟,你部機就正常!
無反應就搵藍精靈啦
係恒生問題, 我上面有講
咁流架畀人掉轉咗張tag咪七國咁亂
12月啦
銀行嘢, 比人捉到都好大鑊吓, 唔會當你普通惡作劇咁簡單
其實加個膠座係NFC TAG 個底度會唔會接收得好啲?
防磁貼
冇錯
就係咁簡單
恒生 NFC 有冇人係次次得?
咁即係都係要用返qr code
剛剛唔同地方試多幾部 NFC, 一様全部唔得

同場加映有人試 QR code 都唔得
連QR都衰
咁希望係佢初期d setting未調校好
如果係硬件問題 相信佢唔會理
December
得番20日
八達通個老母係咪希望盡可能俾更多既人屌,所以推到12月31日先中出呀⋯
同埋發現Apple Pay加支那銀聯就要用英數混合pw or 6位唔連續重複pin煩到我鏟咗
上兩個月換新機個陣加返卡都發現呢個問題
最後費撚事加佢
On99
可唔可以用Apple pay
唔撚好用8仔呢啲垃圾
就算撇除政治
你咁只係助長呢嘅啲垃圾公司繼續hea做落去
知唔知點解間公司可以拖咁耐都唔出
因為睇死你班on9港豬點垃圾都係死死氣用囉
已經盡量罷用緊,改用信用卡同現金
因為太耐都唔出Apple Pay,等佢出咗先用返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞