Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
都係個句,大家想得個正式答案者,12月、1月、2月,講聲好難咩?有咩嘢需要隱瞞?又無競爭對手,有乜要咁秘密
有個用戶12月初喺Twitter問Ventra,人哋好清晰咁回答話今年可用,而八達通用乜嘢態度答大家都好清楚,尤其係你都話今年唔會有,咁八達通係咪可以透明少少,回應一吓用家呢?
真係屌晒你地老母
以為個post好耐之前開 睇一睇原來係11月
你地班人渣仲用八達通對唔對得住831受害者
咪又係一樣
唔覺有咩分別
罷用緊啦 出Apple pay先用返
咁無嘢喇,我理解能力差sorry
Fix到高登都就嚟收皮都仲未出到
講得岩呀巴打
建議你閒日朝早落地鐵站屌哂用八達通入閘既人呀
廢佬唔知唔識八達通抽佣照用我冇野講
你地知道晒八達通運作 黨鐵啲衰野都照用
我祝你早日番大灣區 下世做支那人
明白巴打好嬲 但真係好矛盾
冇錢既要搭公共交通工具
一個月成千蚊 唔用八仔拎唔到交律
如果搭黨錢 現金貴過八仔
但黨鐵一樣有賺
暫時最理想就只係搭車用八仔
其他消費不了 又唔係用八仔平D
用到信用卡比錢搭車咪唔用囉 你屌人搭黨鐵咪仲好
佢可能係啲自己日日搭地鐵 之後屌人用八仔個啲
https://www.facebook.com/457083514638505/posts/913086305704888/?vh=e&d=n
佢個商用八達通,用iphone仲要跟個讀卡器,落後到
8仔思考模式似中共果套
梗係唔跟人果套要自己整一套出嚟要人跟佢
跟本現在好多商店都有晒乜咭都用得果部萬能機
張8仔整合埋落去就得
佢係都唔跟
所以唔好怪人轉去支那pay we柒pay,人地一部電話已經做曬
用8仔角度諗野就得
佢唔想整合埋落果部機
因為一整合埋Android pay /apple pay
消費者一攞電話出嚟就會思考:既然攞得電話出嚟,不如用Android pay/apple pay 咪仲好?
付款市場會因為整合左入Android pay/apple pay 而變細
佢地到現在為止仲諗住只要分開系統人地就會繼續用
如果間鋪有幾樣pay揀,我更加唔會喺個背囊入面拎張八達通出黎嘟咁麻撚煩啦
其實就算唔整合
佢市場一樣變細緊
都係果句
交通工具無得㨂先用佢
其他地方已經有8仔以外既選擇
人可以選擇自己唔進步
但阻止唔到人地進步
點解重有人用八達通,搭地鐵?
你去地鐵站問下點解
其實黨鐵職員係咪唔應該罷鐵,反而要搭多啲

和你塞
屌你老母
之前膠登都KO唔到,估唔到連登真KO高登,
早曳出埋新app, 都無料到,
支那ddos 連登,高登完全正常
垃圾通除咗黨鐵有股份,新城巴,九巴都有股份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞