Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
我都係, 我用iPhone X. 有冇人知hang seng ATM嘅nfc天線響邊?
你下載個app嘟下自己八達通睇下感應個位係邊先
八咩達通呀 ? 講緊恒生ATM 機個nfc 天線響邊wo
樓上咪有圖
拍咗落去張圖指示嘅個道,即係numpad左手面。但冇反應
我都試左3次先成功
你都係iPhone X 定其他?
你用嗰部 ATM 有冇 NFC label 先?
唔係部部 ATM 有 NFC 喎, 未有 NFC 嗰啲左邊係一張廣告 label, 你 sure 冇錯?
有,左手邊大大隻字寫住NFC. 同埋ATM個mon都有手機提款㩒埋都唔得
其實今日未算係正式推出, 有啲機未得唔出奇
或者試吓第二部
亂屌人柒咗就認啦
終於試到,原來真係要好似佢張圖咁放。要打斜大約45度咁放個iphone機頂去個label道。 平放落去label係唔得嘅。
因為iPhone NFC 喺機頂
你 Apple pay都係 suppose 用機頂嘟...
下 咁撚傻
仲以為就咁擺埋去就得
原來仲要計角度
平時Apple pay好撚隨心都得架喎
我試咗 有啲機係完全冇反應
已經係用機頂嘟。就係用機頂平放響個nfc label中間唔得,一跟佢張圖向外反小小咁打斜放就得。

我試到頭都大埋, 可能我部iPhone X天生異品。
咁似以前D舊電視要唔知幾多度角打落去就會好返D朋友
我試咗好耐,就係睇到恒生張教學圖比到靈感我,就攪掂咗
變左痕身NFC撳錢討論區
HS出左NFC 但八仔到而家咩消息都無
話比張生聽將所有實體卡變做虛擬卡嘅重要性,同埋要快
其實如果講虛擬化嘅話,應該係唔洗拎cash
幾時先可以實現埋contactless EPS
出咗,有圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞