Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
蛇果一向斬要求所有 "蛇果批" 方式都可以做到增值, 你做唔到佢要求咪冇得出, 蛇果唔同三叔, 蛇果有佢嘅原則, 永遠用戶體驗行先, 又點會比你收用戶手續費, 你自己唔肯啃就咪撚出
apple要放聖誕假,17號就知今年有冇
所有 Transit Card 都 meet 到 Apple 要求, 係屎忽窿唔得, 屎忽窿仆街啦去~
垃圾八達通
V/M收1.95但個rate靚過銀聯
根本手續費係應該商家食
小生意要客人食就合理
其實我都唔得三星點解會收2.5咁貴
正路v/m應該收唔多過2
用你服務 幫你霸市佔 俾你食埋按金錢賺息
仲要手續費?全世界得香港先會有呢樣野發生
起碼肯定而家唔係乜鬼技術或者授權問題先...

總之八達通就係扑街
我唔明平時自動增值同apple入面的自動增值有咩分別
點解而家先會執著手續費呢個問題
Xmas同年尾apple會收爐
月中都冇就898
傳說八達通自動增值同發卡銀行duel好左手續費平啲
咁而家的確大家都未見到
佢又未算違背初心
因為自動生殖只係每晚銀行同八仔對數,唔使經 Visa / Master 網絡,避開咗嗰邊嘅手續費,只係得返發卡銀行同八仔中間嘅錢銀瓜葛
如果到時出應該會同suica一樣可以apps買卡
咁就冇得收訂金食息, 所以唔肯啃手續費.......掛
好想快d有得用
話時話Suica用信用卡增值邊個啃手續費?
咁掉轉諗 如果多左apple pay八仔
市佔再多 又每張3000上限
多左人用 咁佢蝕小小俾客人
但係商家上面係咪賺得返?
搵間獨立顧問公司做下調查
已經知有冇得做啦
香港商家 賺得盡又垃圾
日屌夜屌不如諗下
長遠點樣替代八達通
令佢自己仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞