Octopus on Apple Pay 年尾仲未出 (9)

1001 回覆
16 Like 33 Dislike
倒不如直接轉做Cirrus/Maestro,而家噉會變晒银联闪付
我直頭係一次唔得拍到得為止
三次都唔得就放低唔撚買

因為真係冇現金,又唔想用張閪仔卡比
https://petitions.whitehouse.gov/petition/hongkongers-support-congress-introduce-and-pass-be-water-act

支持美國推出be water act同將來通過佢
快d入黎簽署
表達香港人既支持和立場, 對付班賣港狗官同奶共派
呢排大家無乜聯署要簽, 比個任務大家, 就係簽左佢同發出去比人簽
而家恒生新果隻機卡機
反應快好撚多了
基本上拍完即刻出單
舊果隻LOAD 好撚耐
其實UK由上個星期二出,到星期五先update Apple page

嗰三日Tfl一句都冇出過聲

即係可能abc apple先正路
日結非即時授權
用過maestro 煩過閪 要自己碌再打密碼
香港果張又無得嘟
八達通我屌你老母!

记者:八達通卡公司反口不會於 2019 年度出 Apple Pay,中方对此有何回应?

耿爽:我们此前已多次作出回应:反口不會於 2019 年度出 Apple Pay只会让广大中国人民进一步认清八達通卡公司的险恶用心和霸权本质,只会让中国人民更加众志成城。中国政府和中国人民坚决反对八達通卡公司反口不會於 2019 年度出 Apple Pay的行为,中方已就此向八達通卡公司提出严正交涉和强烈抗议。中方强烈敦促八達通卡公司不得反口不會於 2019 年度出 Apple Pay,以免影响两国关系和两国在重要领域的合作。中方强烈谴责并坚决反对八達通卡公司反口不會於 2019 年度出 Apple Pay,已就此向八達通卡公司提出了严正交涉。八達通卡公司如果反口不會於 2019 年度出 Apple Pay,不仅将损害中方利益,损害中国和八達通卡公司关系,也将严重损害八達通卡公司自身的利益。

八達通卡公司如果一意孤行,坚持反口不會於 2019 年度出 Apple Pay,最终必将搬起石头砸自己的脚。八達通卡公司反口不會於 2019 年度出 Apple Pay是搬起石头砸自己的脚。我们要正告八達通卡公司,任何外国政府和势力都无权干预中国内政。八達通卡公司的图谋注定失败。

中国政府反对任何外部势力干预中国事务的决心坚定不移,维护国家主权、安全、发展利益的决心坚定不移。我们奉劝八達通卡公司不要一意孤行,否则中方必将予以坚决反制,由此产生的一切后果必须由八達通卡公司承担。希望八達通卡公司个别人士能以开放的心态和客观公正的态度对待中国,不要无中生有。

八達通卡公司有关人士的陈词滥调充满了政治偏见与谎言。我要强调,中国内政不容任何外部反华势力指手画脚。中国一向秉持和平共处五项原则处理国与国关系,历来坚定奉行不干涉内政原则,主张各国根据自身国情选择发展道路。八達通卡公司的拙劣表演充分暴露出其不可告人的险恶用心和政治企图。

屌你老母,仲要我拎實體卡
你真係好撚柒
頭先試咗中環地鐵部機,NFC正常無問題,一次攞到錢
睇落新機好似穩定啲,即係個隻同時可以提款同存款個隻
我無留意添,見到就行去試吓,其實幾有未來感
你試多幾次就知
港航執都未出...DKLM
唔係點會咁多人喺度屌

舊新聞非常興奮
幾年前已經有
其實一向都有
網頁版

不過我上次噤極都比唔到錢結果都係入卡
入閘個閘機會記低你個卡號碼落個system(會加密當然)
出閘再記多個record
到下一日半夜就會收你錢
其實倫敦嗰個系統真係好神奇
你可以上網用卡加錢or有Service delay申請退款or唔記得入閘拍卡出閘嘅時候收咗Max Fare可以喺網上面寫返你咩站入 然後退款
下一日入閘嘅時候自己加錢入oyster
佢個閘機長期Online
黨鐵? 退款去服務站唔該 唔記得拍卡? 收你五舊
用NFC貼紙架咋?
咁咪好撚危險?
一鏟就搣得走
KKDAY/KLOOK仲happy, 因為平好多, 做乜要畀MTR賺
iPhone洗乜有賣點
Apple品牌已經係一大賣點
點睇都係八達通有著數
佢就以為apple有著數
正一仆街
我會選擇直接坐機場巴士,一蚊都唔撚比佢賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞