Fujifilm 討論區(52) 咁都中1001..光復香港!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
想問支60 如果光圈SET 2.8/2.4 會自動入左S MODE 係咪正常?

SET做3.6打後 就會係M MODE 全手動
我都係,發覺夜晚會影唔到相
不過日頭真係好正
本來我xt10就係想買支變焦去旅行
諗住平平地1855就算,但都2千幾
睇睇下依家就想上 xt3 + 1680
富士真係好毒
Xt20 用家表示其實都好夠用,睇下你對連拍要求大唔大
忽然又可以手動用到2.4/2.8

係咪中左伏? 以前上網睇過話支鏡光圈環有問題
有時都會係屋企影下隻貓
依方面我得xt10 + 35.4唔係幾夠做
xt3又拍到4k60p,依方面好吸引

我都係尋晚開始睇1680
就咁買支鏡...又好似妹仔大過主人婆
諗緊買 xt3 + 16-55 定 xt3 18-80 kit 好啲
同埋係邊間出機好
京都
影乜多?
一定要 zoom?
影人影景
之前用Nikon f4 + 28 2.8 同 50.4 太懶唔會成日換鏡 諗住一支鏡用住先
我個部無拆電 啲電路壞左 而加用唔到
Hello 想問呢部fujifilm xt30連15-45mm kit set可唔可以影到北極光?

因為下年年頭會去冰島去影北極光,而家手頭上得番好舊嘅canon760d同fujifilm x100f

唔該曬
決定左 xt3 16-55 去邊道出機好
唔好買15-45

唔急等遲下可能有16-80 KIT SET出
想問係EVF睇 影完相後 用MON睇相 次次都要禁OK

有無得關左 唔洗確認 呢下?

以前舊機無
有問題?
不過同焦段就應該得 1655 2.8 要再貴1-2千
我諗住係xt10換tx3+1680 kit可以平少少
本身有支35.4,不過到時帶去旅行都係一支鏡算
新手留名

自貼為敬

其實同2.8 都係差一級
有ois 可以壓慢啲快門
旅行應該好撚方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞