Fujifilm 討論區(52) 咁都中1001..光復香港!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
富士又放風話下一代xt會包埋ibis,唔出h系啦喎
h1個防震一定勁過乜柒z7 r34
有個肥佬utuber話h1個ibis效果出到黎重好過m43
聽就咁聽啦,真唔真唔知
佢話拍片效果?
但係我覺得m43勁到可以手持幾秒拍攝好似仲勁
xt有無ibis個人無乜所謂
反而散熱同電池續航力重要d
如果下代仲係w126s,話之部機可以光速追焦 都係嘥氣
我個人有少少ocd第一張我會攞埋個樹頂

最後一張會影埋個塔頂同避左條燈柱
xt3 一粒電影到幾多張?
唔係剩講塊sensor其實,上網好多評比XT3同XT30同一塊sensor出黎都一定有分別,呢個都係點解多人推XT1多過XT2 (對比暗位表現唔同),買得fuji都唔係追pixel架喇,要高pixel去sony啦

試上手邊個啱咪買囉
肥花好似有XT3 + 16-80 KIT
應該全球一齊延? 仲諗住12月中去旅行入部dura black玩下 依家諗會唔會入black算
coating 問題

痴手印太勁會比大師屌⋯⋯
喉緊支 56
大部份 comment 都係話冇必要入 apd
應該唔會入 apd 了

xt10 + 35.4
幾年前新手買完機 聖誕係tst亂影
無技術 無構圖,不過依家望返都覺得好靚

btw到依家都係新手級
有好鏡係手 應該影多d 練多d 唔好哂左佢
通常係屋企影貓
旅行都必定會帶

以前會入xt10 + 35.4都係睇依度之後就中左毒
依家就中左xt3+1680毒,尋日去左試下機,同pro 3
18 隨手影兩張 其實幾好用 可以近拍

Share貓相
X-T2 & 55-200
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞