Fujifilm 討論區(52) 咁都中1001..光復香港!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
黎緊去日本毒遊,巴打們有冇平靚正腳架推介
我係嫌落罩扭唔到光圈環遮(收起時)
唔夠快
想問下過相落iphone,除左用apps?仲有冇其他方法?謝謝
差少少遮
So far 又唔覺有好大分別
一黎用PD 5 L太細放唔到(會隔開放其它)
二落要收罩入袋下下做呢個動作有點不爽

Btw XE3 都係今年先入手,唔唸住追新機住
DKLM依家富士又放風話想XH同XT結合番
想放IBIS落XT4到
Sd card reader adaptor

X-T20
SMC Takumar 50mm f/1.4

我又放下先
等xpro3出咗入部二手xpro2會唔會好戇鳩
諗住旅行用同平時掃下街
諗緊xpro2定全新xt3
其實都係 依家每張相都係隨心所欲咁影 忽略左個張相想帶出d咩信息
我得第一張你可以移過少少影
避咗啲樹枝,同埋可以行埋啲去影中間嗰啲吊臂架
因為可以利用吊臂架嘅擺位引導viewers去睇成張相
亦可以行or zoom近啲影 令吊臂佔張相多啲嘅篇幅
一張大牛,抵玩到喊
Same50230純粹係玩下
想問下師兄,點解要罷買行貨既

我由a7iii想轉返富士
我都諗緊放唔放a73
淨玩fujifilm
Iphone 有邊隻推薦?
sony鏡太貴,又重,最重要原來發覺自己真係唔會執相
想問下大家點揀富士d 副廠鏡?淨係淨人,少量ultra wide影星空/ 風景 有邊支可以考慮?

Laowa 9mm 果支好似唔錯
影人係咪一步到位56 1.2算數?
用緊XT20 諗緊有無需要上xt2 / xt3
貴就一定,我都少執相,
同埋玩咗富士之後發覺富士操控性好好多,
加上想買xpro3 ,賣晒啲sony換機都有錢淨
我仲諗住幾百蚊搞掂
係,玩完之後,覺得ff都唔需要咁執著,身體&荷包都舒服好多,xpro3我都覺得好正,好有feel,等減價先再諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞