Fujifilm 討論區(52) 咁都中1001..光復香港!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
駁唔到
咁撚耐
其實你手有16 35 買50230 用50都好正

影人真心唔錯50-90當中長焦用,旅行又可以拉遠影下極簡/動物

近幾個post都大力吹奏50230,要買啦
屌 魔鬼
買55200。
個重點係咁平已經有3.5級防震+3百幾等效焦距
咁長焦黎講光圈6.7都做到一定散景,所以個問題只係夜晚唔係點影到相
不過對我黎講真係加到唔少成功感
50230 一千蚊
性價比極高
我之前都用50230,但有時對焦真係太鳩而家用55200感覺良好
夜晚得
50-230
數毛
XT-2定XT-30好? 配18-55好似都差唔多價
[立場新聞] 日本人發起聯署 要求國會討論日版「香港人權與民主法案」
https://lih.kg/1760581

利申都係想換55200
喂 你地唔可以咁架
無位放咁多支鏡
大家都post咗好多靚相
不過如果group 曬係呢個post
睇post會有d lag 特別係對中階手機用家
如果用online cloud storage, eg Google drive去分類同儲起d相,眾巴打點睇?
新手想問一個低級問題
請問如果我屎弗痕想反m42鏡
係咪買m42轉接富士(Fx)既接頭就可以接到所有m42既鏡?
分類其實係好,比多啲sample人reference, 想知邊支鏡好就自己睇

雖然網上都好多
好鐘意第二張壓縮果種感覺
x pro 3 用左一陣感覺好好,配56.2focus好快
但熄左機個細mon都會顯示用咩simulation感覺好浪費電
不過老老豆豆m42 玩扭我覺得好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞