Fujifilm 討論區(52) 咁都中1001..光復香港!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
pros:
1. mon靚咗,細緻咗顏色靚咗

2. 對焦快咗好多,解放咗好多舊鏡頭,包括35.4/56.2/27 2.8

3. 多咗2mp,放上網唔覺但聞相係有分別

4. 連拍快咗多咗,整體process都係爽d

5. 拍片多野玩咗好多,1080/120p,f-log,4k比xt20係多d細節

6. firmware upgrade潛能更大,已有eterna,未來可能有埋xpro3嘅classic neg同更多對焦性能更新

7. 包圍曝光由3張變到可以影9張,最盡可以-11 1/3 ev 去到 12 2/3 ev

8. 多咗graphite色揀

9. 終於可以邊叉電邊用

cons:
1. d-pad變乳頭

睇下你個人覺得呢d升級重唔重要,如果只係靜態而唔在意呢d,xt20都好夠用,多餘錢可以買多支wr f2 2.8 lens/35.4,係怕你買咗xt20會心絲絲念住xt30遲下會後悔
個乳頭真係好擇洗
個乳頭真係好擇洗
有無人係xe3配27 2.8
對焦會唔會好慢?想買支黎掃街
之前用過係xt20都快過18-55,xe3更加無問題
支野除左成支好膠之外真係好撚好用
膠但換黎係好輕身
之前就係見到有優惠卷1000$咁平諗住買支玩下
點知喜出望外
全民50230神鏡
之前去旅行真係好似呢支用得最多
窮撚必備神鏡
好撚痴線 個個都吹奏 買返支玩下先
只限窮撚
有心影長焦,又會去旅行,直上55200,過來人
當然有錢又玩長焦梗係有貴買貴
但如果BUDGET有限而只係想有支長鏡旁下身,
50-230質素絕對超過佢個價
又唔怕賣唔返出去
賣返出去900-1000蚊大把人要
upgrade x-h1
咁我就放心去馬
9真係好撚緊要, 影timelapse 成日影到冇電
呢個真,fb group,dcfever一堆人唔鳩格價

次次有人放35.4 $2650 50230 $1100成堆人狗衝hold

50230仲可以倒賺痴線
歡迎加入xh1打手
膠但黑色睇落還好,銀色先係真膠玩具咁
為左手感想換機?

真你好唔襯
聽日去買番枝50.2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞