[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (5)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

試咗好耐 終於出到粒seed

要點拎

投石問路
屌佢老味行到大半同我調轉頭

我知你講咩 嗰隻仆街korok
呢個任做咗幾次先得

屌我同佢玩左半個幾鐘
屌佢老味行到大半同我調轉頭

我知你講咩 嗰隻仆街korok
呢個任做咗幾次先得

屌我同佢玩左半個幾鐘

跟跟下走失左反而無俾佢陰到

試咗好耐 終於出到粒seed

要點拎

投石問路

講左就唔好玩

唔好講呀,我唔想知
點樣睇玩左幾耐
點樣睇玩左幾耐

第一頁有
點樣睇玩左幾耐

第一頁有

原來冇左 要裝個app 落手機

食左4分鐘加攻藥,人馬死時2分23
即係1分37秒殺一隻人馬,不過我記錯位置早左食藥浪費左好多時間去搵佢 實際打左40秒左右
純粹為左cap圖所以冇準備好武器都照頂硬上
當時得一把耐久就爆守護者斬斧+,
正常如果我搵到先食藥,用耐久度全滿的守護者斬斧++,又唔係返工偷偷玩同時要分心Cap圖的話應該十秒內殺到(日本人最快九秒)
點樣睇玩左幾耐

switch home-> profile

即係1分37秒殺一隻人馬,不過我記錯位置早左食藥浪費左好多時間去搵佢 實際打左40秒左右
正常如果我搵到先食藥,用耐久度全滿的守護者斬斧++,又唔係返工偷偷玩同時要分心Cap圖的話應該十秒內殺到(日本人最快九秒)

呢隻拎咩攻武器?

新手村係最南 愈北啲怪愈勁 咁係咪最北個幾隻人馬係拎最高攻武器?

刷人馬素材諗住順便拎啲勁武 我見有啲人話出到百幾攻武器 要點打

呢隻拎咩攻武器?

新手村係最南 愈北啲怪愈勁 咁係咪最北個幾隻人馬係拎最高攻武器?

刷人馬素材諗住順便拎啲勁武 我見有啲人話出到百幾攻武器 要點打

拎58攻擊片手,力之泉上面果隻,百幾攻武器係佢掉落時個bonus攻擊up效果黎,殺佢唔算難,主要研究速殺
日本有個九秒鐘殺到人馬,個方法手殘都做到
有冇人有玩埋horizon zero dawn 就黎買 好想知同ZELDA 係唔係差唔多

其實都差幾遠下 我唔係指質素 而係遊戲模式

hzd偏向依家主流嘅open world game 大世界只係媒介 實際都係點對點咁推進 目標同進度都比較明確

而botw就以大世界為主 即係skyrim同witcher啲friend 所有野都交比玩家自己探索同決定 自由度較大 但相對地會容易出現唔知做乜好嘅情況

Zero dawn我玩左半放撚左
重複又重複既動作game, 唔好拎黎同zelda比

我都聽講係不停重複做一D野
隻game真係正 之前幾個位卡咗 去睇攻略,發現其實花多少少時間、細心啲都會解到,之後就堅持唔睇攻略
解謎game要咁玩先正

呢隻game既精髓

一開始搵個呀伯搵鳩左兩個鐘 係咁行 係咁同自己講 ,呢度咪4個點中間囉!!去撚左邊呀你 最後頂唔順去左睇攻略
點藍火果個任點做
啲燈籠有幾多個 點哂個lab 都唔著既

呢個真係......
點樣睇玩左幾耐

switch home-> profile

駱駝上面有隻眼合埋左, 射唔爆
呢度要點搞
駱駝上面有隻眼合埋左, 射唔爆
呢度要點搞

原來係我行得唔夠埋

呢個真係......

其實每一個祠既副標題係好大既提示

呢個真係睇你敢唔敢既姐
點藍火果個任點做
啲燈籠有幾多個 點哂個lab 都唔著既

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞