[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (5)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
死喇,個左掣唔知係咪有事
而家 link 有時會自動向前跑
但我出返去calibrate 左掣又無事

話說我射箭時,按住R不動,個畫面有時會一路慢慢向左移,係咪個joycon有問題

六軸感應

其實有冇得DISABLE佢

除左設定仲會喺邊
禁入去自己睇下好難咩

不過我建議唔好disable

根本你地就錯哂
識射一定係六軸黎射

我宜家打人馬佢衝緊過黎
我都係用箭爆佢頭
六軸根本超神
想問下Mipha裝既頭盔係邊到攞到?
係佢個城到做影相任拎左件下身,差頭盔

另外想問下mipha 城隔離有個祠堂係水入邊,唔知點升佢上黎

開箱有

不過件爬山褲點有???

拿我就仆街黎既
你打撚死我都唔會話你知確實地點係邊到拎

但我記得10個記憶石板任務
其中一塊石板有提及到失落既 zora 頭盔
好似係某一次大戰入面跌左
但因為歷史久遠,睇唔清楚石板記錄既地點

另外想問下mipha 城隔離有個祠堂係水入邊,唔知點升佢上黎

開箱有

不過件爬山褲點有???

拿我就仆街黎既

冇錯
一個蘋果賣100蚊, 好似好搵過碌LING

邊到

中後期既事

諗多左
第一個100蚊
之後嗰d 得幾蚊

話說我射箭時,按住R不動,個畫面有時會一路慢慢向左移,係咪個joycon有問題

六軸感應

其實有冇得DISABLE佢

除左設定仲會喺邊
禁入去自己睇下好難咩

不過我建議唔好disable

根本你地就錯哂
識射一定係六軸黎射

我宜家打人馬佢衝緊過黎
我都係用箭爆佢頭
六軸根本超神

試過disable左一個鐘黎玩
即刻able返佢

當年玩完wii既bio4之後玩ps4既bio5唔撚識玩
六軸又快又準仲順手過mouse
今次都係
用六軸描好易
玩完呢隻game爆機都仲好似意猶未盡咁好想繼續出去探險
點解switch一上場就畀隻咁正既game我
以後佢整唔返咁正既game點算好...?
我以為我以前玩既pkm mh已經算好game
而家有比較之下我仲點面對其他還不如zelda的game?

玩番zelda舊作

大家覺得switch會唔會出多一隻Zelda
[FF]dlc 出完後一年出隻鳥瞰式
再一年後出隻remaster
再一年後出家用機新作[FF]

應該起碼2-3年先有新作

玩番zelda舊作

zelda喎
咁比面任記?

玩番zelda舊作

zelda喎
咁比面任記?

差唔多時間啦
如果好似時之笛>穆修拉咁整既話
扣返XENO組整去返整XENOBLADE 2既時間
但要一全超大作應該5年
一頭一尾

玩番zelda舊作

zelda喎
咁比面任記?

差唔多時間啦
如果好似時之笛>穆修拉咁整既話
扣返XENO組整去返整XENOBLADE 2既時間
但要一全超大作應該5年
一頭一尾

其實睇返Wii 兩隻都係咁上下時間
Lynel Hoof打左幾隻都冇出比我

開箱有

不過件爬山褲點有???

拿我就仆街黎既

冇錯

我未搵晒石板
一開波接任佢就話我差四塊 但我唔記得位置 唔想由頭搵過
之後試件衫玩沖瀑布唔小心搵到我落既頭盔

失落

個老人唔係會提你未搵到的石板位置?

六軸感應

我就係指,我部機固定左
都會偏移
大家都係咁?
入到大象入面 點先有右下果個大象地圖?
冇事了 自
卡關了

認唔到,可能我未去

有個窿係上面 打極都入唔到

我都好似無去過既 ?
邊到黎架

求救

呢個情況搭緊車我會,而且返到公司放低都係
個人重新連接就無事

開箱有

不過件爬山褲點有???

佢個城到有個人叫你上去影隻人馬俾佢睇,就會俾你
咁mipha城隔離個祠堂點開

隔離祠堂,瀑布下?
打贏隻象先就接到相關任務
個任係城入面搵小朋友接
D裝係咪冇得整?有d好似幾勁既裝驚用爆
原來呢到無yahaha 但你整個石係下面 有個窿係上面 試咗咁耐先發現

六軸感應

我就係指,我部機固定左
都會偏移
大家都係咁?

正常
因為 link 會手震
卡關了

認唔到,可能我未去

有個窿係上面 打極都入唔到

我都好似無去過既 ?
邊到黎架

求救

一陣幫你睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞