[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (5)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
不過其實首要係要知道3條時間軸先

時間軸睇左好多片 大概知 係咪個時間係打輸大佬衍生出黎 估佢唔到

時之笛打加農, 輸左一條時間軸>大部份貓眼系列
贏左LINK返去之前既時間軸
都埋冇返去既時間軸
Honest trailer 話終於識跳 係咪真係botw先識跳
印象中佢之前都有出過3D game

之前好似真係無得自由咁跳
定係去到啲邊緣位跑先可以跳過去咁

唔記得左啦

時間軸睇左好多片 大概知 係咪個時間係打輸大佬衍生出黎 估佢唔到

都埋冇返去既時間軸

擺明係後尾先自己圓故啦
本來ZELDA一直都冇所謂時間軸
集集都唔係嗰一批人

都埋冇返去既時間軸

擺明係後尾先自己圓故啦
集集都唔係嗰一批人

劇透

[size=1]其實林克 公主 加農 永遠係同一個人的轉世
最早果個story加農殺死女神令佢轉世成公主,
又咀咒第一個link生生世世都擺脫唔到輪迴
所以呢三個人每次轉世都會相遇
公主一定投胎做返公主畀加農捉
林克一定投胎成勇者救公主
加農每一世都做魔王比人打[
/size=1]
世界級劇透
出左1.1.1更新
Neogaf匯報 docked mode 部分之前疾疾地嘅地方情況有改善
五火嗰關真係廢事諗
終於打完最後一隻神獸

闖入:象=雀>駱駝>>蜥蜴
解謎:駱駝>>象>>蜥蜴>雀
波士:駱駝>>雀>象>蜥蜴 (幾乎都係咁廢,大概感覺
劇情:象=蜥蜴>雀>>駱駝 (前三者都有鼻酸位,唯獨駱駝冇乜感覺

蜥蜴嘅闖入戰簡直只係開發地圖level,相比之下完全唔刺激
解謎太短喇,玩Wind Waker果種5、6層迷宮玩完覺得超爽,過到嚟縮水到好似得返一層長度咁。唯獨駱駝有兩層Feel……

啲解迷退晒去啲小祠到

諗返起時之笛,水神殿再對比BOW

淨係真實之鏡果part都好正

你當獨立作品可能仲開心
出左1.1.1更新
Neogaf匯報 docked mode 部分之前疾疾地嘅地方情況有改善

森林無咁lag
Honest trailer 話終於識跳 係咪真係botw先識跳
印象中佢之前都有出過3D game

印象中ss係3d第一隻跳?
之前果d係跑去邊位會自動跳

都埋冇返去既時間軸

擺明係後尾先自己圓故啦
集集都唔係嗰一批人

劇透

其實林克 公主 加農 永遠係同一個人的轉世
最早果個story加農殺死女神令佢轉世成公主,
又咀咒第一個link生生世世都擺脫唔到輪迴
所以呢三個人每次轉世都會相遇
公主一定投胎做返公主畀加農捉
林克一定投胎成勇者救公主
加農每一世都做魔王比人打

其實感覺好夾硬黎
不過好玩就得
出左1.1.1更新

森林無咁lag

好想試 但冇帶機
果3個肥佬任(上熱鍋) 你地都係係咁食回血過就算?
果3個肥佬任(上熱鍋) 你地都係係咁食回血過就算?

一定要食藥
爆完機 望番個pv 真係好大感觸
出左1.1.1更新

森林無咁lag

係迷之森疾得無咁明顯
scale係要射邊個位?
scale係要射邊個位?

自膠
更新左打人馬有顯示佢有幾多血同剩餘血量

你係咪換左裝咋

更新的唔係系統 係你件衫 英傑服會顯示血

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞