iPad Pro 2018 用家討論區(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
如果唔介意樣衰又超重又大舊, 先好考慮logitech. (拖住欣宜出街...)
屋企用藍牙機械keyboard
出街先啪落原廠keyboard出門
完美
想問下,有邊隻card reader推介 可以比ipad pro 10.5直讀拎相? (唔想用官方個隻條條fing)

Thanks
已經買左😂😂其實比想像中重少許但係其實外表唔錯啊,反而係另外有個可以拆個keyboard出黎個個牌子真心樣衰
城城有隻$4x 3in1 讀到的, 但要裝app
邊隻?
想問下有冇平既線可以c to 3.5
Apple $69
有冇人試過連倒HDD之後得一時時read倒?
format 係exFAT, iPadOS 13.3
我發現左個問題 明明琴晚差到94%就停左(見cap圖) 但今朝開機電量竟然顯示係99% 想問下有冇人遇過呢個情況 係咪舊電有問題
利申 2018 iPad Pro 11” 上個月新買

有冇什麼USB C HUB 介紹?
同求
好似幾好咁

正面印有 6 in 1 USB-C Hub 的本體,下方標示出了這款產品的 6 大重點:

HDMI 2K60Hz
外接螢幕可達 1080p@60Hz、2K@60Hz、4K@30Hz
USB-C 5Gbps 60W
USB-C 最高傳輸 5Gbps(USB 3.1 Gen 1),最大供電 60W(iPad Pro 快充最多 35W)
SD UHS-I
UHS-I 最高傳輸 104MB/s,僅支援讀取影片與照片
MicroSD UHS-I
同上
USB-A 5Gbps
跟 USB-C 孔一樣是 USB 3.1 Gen 1
3.5mm Audio Jack
USB 2.0 音訊,48KHz,16Bit 音源輸入/輸出
我買這個
買usbc to headphone Jack係咪原廠好,定有其他推介?
正堂,電池%用軟件估算
Reboot 後再計過數有機會有分別
我買咗款同第一張圖類似
但係裝咗case個usbc頭會唔夠長
所以又另外買一條usbc延長
主要都係睇想唔想條條fing
其實唔想佢條條FING,不過我用MOSHI 包了邊,局住要有條線條住係到
其實我都係唔鍾意佢條條fing先買上面個款
點知換咗殼厚得濟
HUB 真係好很貴
Amazon 官方減咗價之後買咗個
amazon hyper 9 IN 1 us$79.99
想問吓點解呢個貴啲
新手留名
買咗notability, 其實係咪大部分用家都買埋goodnotes, split screen雙修?
淨係用GoodNotes split screen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞