冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(4)

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
有無申請debit card同show到有account no.?
不過好似特衰申請唔到
參考返同樣係SAS旗下嘅另一隻金融產品Travel Cash Card,佢地就話支援12種貨幣,當中有唔少都係EU/EEA國家嘅貨幣為主:
冇記錯係睇申請時地址,填左香港地址剩係得匯款功能冇debit card
唔記得填咩地址直接睇自己有冇得manage 張debit card就得
Transferwise 可以改地址
我申請時填香港地址, 之後改英國倉地址就得左
留名學野
清可唔可以講多少少curve?
想開
簡單來說它能結合你所有銀行卡、信用卡(除了美國運通卡),甚至Revolut、Monzo等
所以出門不需要再攜帶一堆厚厚的卡片
使用時不需要top-up,Curve就會直接從你的預設卡片中扣款

1. 三個月的消費Cashback
目前Curve分成三種等級:Blue(Free) / Black(£9.99/month)  / Metal(£14.99/month)

在你申請Curve並啟用卡片之後的三個月
只要在你選擇的商店內消費(Blue:3家 / Black與Metal:6家)
就可以獲得1%的Cashback

2. Go back in time

Curve能夠將所有14天以內不超過£1000的消費轉換卡片一次
不用擔心不小心忘記更改預設的卡片

3. 設定卡片預設使用貨幣

先到卡片清單,點卡片右下方的 i
就可以看到更改卡片貨幣的選項
姐係你可以掛 香港信用卡 同埋 英國 debit card set 岩貨幣 就唔怕蝕匯率
而且仲可以 pair revolut 用!!!

想問下個流程,要咩文件?
thx bro
想問如果成日簽香港卡會唔會出事?
black world master會唔會無回贈?
Dukascopy用transferwise 入5蚊EUR試一試,中間行冇抽水剩係transferwise 果邊收左小小
係入得少定入EUR所以先冇收
印象中之前有人入數比人抽左小小
用港紙無
top up 外幣個rate好西下喎
用鎊個rate要換2次
港爆緊急方案
Sorry借少少位

[行動]11.4 赤腳行 19:30 HKDI集合!!!
https://lih.kg/1682823
仲要食埋 1.95% 手續費
本身係方便唔使袋咁多咭姐
如果想要積分 咁就唯有碌返你本身果張 或者 用 apply / Google pay
即係會冇咗原本信用卡嘅rebate?
咁無咩用喎
終於出咗信,又要等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞