冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(4)

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
要1.8x手續費
咪即係匯率差價
臨近聖誕
啲人係會做得慢啲架喇

Curve 係咪on9架,等左成個月都寄到嚟
想問下各位Monzo 張debit card第一次用戈陣應該點啟用?卡已經激活左 因為我網上購物比唔到錢 明明戶口入面有錢
激你老母活
得但charge transferwise 會有少少charges
相反用 transferwise mastercard. Topup revolut 沒手續費 (EUR)
會唔會係billing address問題,
應該要打返開戶口個地址

啱啱喺amazon試咗第一次,無問題
Update 番大家
之前monzo 開account 個陣pend 左好耐 至少一個星期
問完cs 就話因為terms and condition decline 左我申請

但無啦啦過多兩個幾星期ukpostbox 收到monzo 封信
原來又accept 番個申請wtfff
你買幾錢野 ? 因為佢contactless好似買夠一個數後要做一次chip-and-pin先可以再用contactless.....
congrats
可唔可以講下你用咩申請?
即係mobile no., address, passport嗰啲
網上購物應該唔計contactless
thanks
電話 用香港電話
地址 用ukpostbox
Passport 用bno
無用vpn 開新account, 但activate 張卡個陣用左vpn
正喎, 香港號碼都搞掂
咁可能只係地址或其他問題...thx for 指正
仲要無乜特別煩既驗證
雖然之前decline 左我 戇鳩鳩
搞咗廿幾日終於得,又俾住址又銀行statement 證明

如果走難靠佢就一早餓死咗,大家記住開多幾間
咁你地用香港手機號碼仲開左啲咩戶口 ?
尋日收到FT張debit card,用google voice active埋
top up transferwise都即時做到,不過今日Thanksgiving登入FT之後未見到扣數,之後再睇下有冇另外收費用
(Transferwise經debit card入數最少要比3蚊USD,手續費0.04USD)

不過拎cash要比3%charge,相比CS果張真係差幾皮
冇問過3年後張卡到期換新卡果時洗唔洗比郵費,依家我單純擺低百幾蚊就拎到張卡,佢重要係用UPS寄黎,蝕郵費都蝕撚死佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞