冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(4)

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
Revolut同transferwise 都有
點解?我無問題
膠卡可用SMS 驗證
係虛擬卡先一定要打電話
今朝再試突然又收得到了 我都唔知點解
你用乜電話卡? 若果用3 UK 嗰張好慢, 你開左要等好耐先會收到sms....
(攪revolut時中伏)
香港電話 不過都係3
簡單來說它能結合你所有銀行卡、信用卡(除了美國運通卡),甚至Revolut、Monzo等
所以出門不需要再攜帶一堆厚厚的卡片
使用時不需要top-up,Curve就會直接從你的預設卡片中扣款

1. 三個月的消費Cashback
目前Curve分成三種等級:Blue(Free) / Black(£9.99/month)  / Metal(£14.99/month)

在你申請Curve並啟用卡片之後的三個月
只要在你選擇的商店內消費(Blue:3家 / Black與Metal:6家)
就可以獲得1%的Cashback

2. Go back in time

Curve能夠將所有14天以內不超過£1000的消費轉換卡片一次
不用擔心不小心忘記更改預設的卡片

3. 設定卡片預設使用貨幣

先到卡片清單,點卡片右下方的 i
就可以看到更改卡片貨幣的選項
姐係你可以掛 香港信用卡 同埋 英國 debit card set 岩貨幣 就唔怕蝕匯率
而且仲可以 pair revolut 用!!!

終於開到Dukascopy
附送笑話一個,啱啱收到email話approved, 跟住有個+852 5xxx xxxx嘅電話打嚟,已經覺得好可疑,一聽有個滿口鄉音嘅大陸女人,我
:請問係咪x生?
:係呀,你邊位呀
:我地係@@@銀行打嚟 (@@@聽唔到佢講咩)
跟住我cut咗佢線,然後1分鐘後佢再打嚟
:請問係咪x生?
:係呀,你邊位呀
:我地係@@@銀行打嚟
:嘜野銀行呀
:Dukascopy Bank
原來打嚟同我講開戶成功,要一星期內入少少錢去戶口
廣東話?
係,佢答完我dukascopy bank,我隨口應咗佢yes, 跟住轉咗講英文
-Revolut (英國) (BNO) (英國/歐洲地址)
*銀行牌照係立陶宛拎,自己衡量風險
*有唔同貨幣買賣
*部分客戶有得買賣Cryptocurrency
*要英國電話號碼

歐洲絲推介, 門檻低 exchange rate 好, 好多歐洲人都用緊
但記得唔好weekend *London time* 兌換, 因為有markups:
+0.5% to all major currencies (ie. USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, ISK, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, PLN, and CZK)

淨係EEA 國家居民, 澳洲, 加拿大, 新加坡, 瑞士, 美國 先玩得, 所以BNO 先得, 而地位PO box 唔得, 咁多人去英國讀書, 總有一個響左近

可以用信用卡/ Apple Pay 增值
有實體卡同virtual card, 去到邊有app 就轉到錢
我冇嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞