冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(4)

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
請問各位巴打如果想匯返錢返香港應該用revoult定TransferWise 比較平d?
要收1% charge
信用卡收?

佢顯示no fee 喎
顯示就係no fee
收到月結單時就收咗我1%
dcc 海外港幣收1%, 唔係間間銀行有
Ching就咁去到當地開? 可以講多小小嗎? 我都係得特哀咋
你幾時開? 我12月都仲得喎
等我下次試下第二張卡先

唔知up唔update,大概係咁
revolut monzo每30日撳£200
清你好pro喎,唔該晒
ghostmaildrop - 已加價
GBP19.- 一年

另外仲有一間mail-ghost
仲貴,GBP99.- 一年

以上兩間均提供UK residential address.

想平用ukpostbox.com, 但有D 銀行/金融機構不寄debit cards 去非住宅地址
ukpostbox.com 只提供po box及商業地址)
之前留名睇過呢個post
最後決定去開Dukascopy 既戶口
成個過程唔係好複雜
Down完個apps然後填好哂資料
好快就做完個video verification
咁諗住測試下睇下Citibank priority電匯要幾耐
同埋當中第三方銀行會抽幾多水
咁唔知係唔係因為呢排多公眾假期既關係
定係Citibank電匯去歐洲既銀行要耐d
咁前後都用左4個工作天到
比較平時電匯去我FT個account係耐左2,3日到
咁我就測試過100 USD過去
最後實收返92.5 USD
即係當中第三方銀行食左50幾蚊做手續費
黎緊會試下用TransferWise睇下會唔會平d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞