冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(4)

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
然後Citi會免?
我無用Dukascopy, 用其他都無收過我錢

聽日講電匯返Citi Priority 可能中間行會收12 USD

但我未試過匯錢返香港
有無人開過uk barclays bank international account?

開戶可唔可只存入£25000等值嘅港幣而唔轉錢存入英磅?
之前用緊 transferwise 轉賬入 monese 幾個月,每次 UK$500 無問題

上個月無轉賬

今個月想再入就出現
We cannot currently accept payments to this recipient

有無人試過類似情況
Push
有講話monese, monzo呢d apps會check GPS location
唔通block左你?
開apps連VPN都無開?
想問用ukpostbox 開monzo acct 等咗幾耐先收到信?
傳統銀行點同
幾日
請問有無人解答下?
Transferwise 可匯款返香港任何銀行戶口,
最快幾秒即時由英國/比利時匯款回香港,最慢一至兩個工作天

你亦可選擇其他如WorldRemit UK, Small World Money Transfer UK等網上匯款公司,匯款去香港及世界各地
一般幾日,但聖誕節慢左
我早兩年開過用過一個月到, 但後尾佢要求交passport做驗證, 話只受EEA Passsport玩, 想問而是否只能要BNO開? 特區唔得?
我用 BNO, 暫時無問題
Thanks. 試咗transferwise ok
各位巴打,我想問下一個問題.如果我香港戶口係有英鎊,想將啲英鎊匯過去monzo係咪唔得?
有無人用過duka張膠卡係歐洲ATM拎錢?
邊種ATM機可以拎?
應該得 我見Monzo add money有bank transfer揀
唔得,之前問過
monzo唔收international transfer
IB 係咪 Interactive Brokers LLC 先算係離岸戶口??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞