冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(4)

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
你射去parcel定postal address?
poole有postal同parcel address
不過monzo頭一次未必會寄到去PO Box 可能同個卡名有關
我前後request左4次寄卡 叫佢寫齊全名
不過到最後我都係課金升prime street address
所有係parcel地址既普通信佢都會幫你收 (呢個我係whatsapp同佢個cs確認左, 我張starling bank係經parcel地址收)
想請問 個post第一句
有1M HKD/1.5M HKD以上就開HSBC Premier/Citi Gold

呢2個唔係在岸咩? 有咩意思
1M以上好似係可以開英國離岸,之前有post講過
250,000港幣等值已可,開Barclays Bank International Account. 香港地址,香港手機號碼,香港既passport已okay.

巴克萊銀行長期贊助英超足球聯賽,大家都知。

0.5M/1.5M以上,則可直接開HSBC premier UK, CitiGold US等戶口,不用飛去當地。

如果有少少USD(例如2000-3000USD, 或10000USD...ETC.), 及可飛去美國,
可in person 開Citi US account.
中間行收費方面,轉eur入Dukascopy 係咪比轉usd低?印象中之前有人試過,有冇巴絲可以確認?
如果大家用 dukascopy 嘅小心啲

我啲錢俾佢pending 咗兩個星期

喺911 問佢又唔覆

依家繼續追緊
入錢呀

我第一次試入係即刻completed

點知再入就咁樣
前幾日終於收到Dukascopy張膠卡 想加埋入Apple Pay但用唔到sms認證 係唔係只可以打過去開
Dukascopy 一定要打電話

一係用skype打
出左statement,計返應該有。
試左出左statement,topup transferwise有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞