[親生仔] Google Pixel 討論區 (30)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
仆街Google買唔撚到機都可以淨買鏡呀咁撚樣呀屌
咁買埋呢個case又可以woo
Google正仆街來,搞到流晒口水,但又買唔撚到機。
搵到間google store 無ban既代運其實困難既
不如amazon集運啦
俾多D錢搵鬼域啦
有朋友係鬼域撞過鬼不了
US Store
部機新出,應該無鬼既
我覺得google係獨孤求敗啲FD
整部電話出黎, 唔係用最勁既兵器(Hardware)
佢係追求內功(Software)

我覺得係Google認為tele zoom lens + algorithm 出黎效果最能表達到佢個software 同 machine learning 好勁,
之前本night sight秘級俾佢練成咗

至於ultrawide, 我估佢係未諗到點樣apply machine learning 令到佢好勁
所以咪唔加去電話度
Google Pixel 4:$6980 (64GB) / $7680 (128GB)
Google Pixel 4 XL:$8380 (64GB) / $9180 (128GB)
光先用到
4XL
普通 閃光燈
NightSight 天文

https://redd.it/dlwnrm
佢係咪到有一日可以剩用ultra wide同tele黎幫你影晒,再之後就直接ultra wide用super res zoom去做埋tele做嘅野,然後只配ultra wide其他一切用algorithm黎做
天文將個天搞到咁光係想點
得罪講句 買張平機票去台灣食個滷肉飯再買部電話條氣都順啲
我都覺google同apple都係,一係唔做,一做就要令到你wow
修正wide angle lens distortion咪係靠軟件,有位佢入sir this way仲唔快d加

或者前後鏡都係wide angle, combine做埋全景相機
mark up 成百蚊 usd

ultra wide一鏡走天涯
巴打們
想入手pixel 3a xl
香港有無咩好地方?
又嚟一鏡屈人哋三鏡機
人哋真係唔洗賺咩
話説我見到上網好多話裝gcam
乜gcam可以係其他手機度一樣用到?如果手機spec本身就好過pixel4,用埋個gcam咪屈到癲?
見pixel 4 spec,本來打算買3a xl頂住先
orange+$400
其實點解今時今日仲有人會搵D先達狗"訂機"
依家科技咁發達,總有一個方法岩用
好似上面咁講自己當去台灣行個圈再買埋機都無咁嬲
咁又唔係真係咁多人可以行開既 有時比多1k 唔洗咁煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞