[親生仔] Google Pixel 討論區 (30)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
都話咗要enable 咗個function先有......
其實水貨/冇motion sense/垃圾Face ID/高價錢...
已經令我埋pixel 4嘅熱情完全冷卻...
face id垃圾?點解咁講?
https://unwire.hk/2019/10/21/pixel4solution/tech-secure/

佢一日唔更新返...個face id 訓著都unlock到
可以㗎 assistant languages揀英+中
更新咗10個google翻譯開咗輕按翻譯
但個浮動icon永遠都係到
可以閂
但係關咗就用唔到copy文字即翻譯
無 motion sense 已經唔係最快
用唔盡Google Service 都係硬傷
我係primary用英文,secondary用中文,但佢都係認唔到
我估下個月patch應該會掛
無錯,我睇唔到佢有好突出嘅位
可能只係原生系統,勁 AI, Google assistant?
咁你講 set個reminder 佢認唔認到
相機都出色嘅...
google assistant 部部an機都有架啦
呢啲冇問題,係到去聯絡人嗰度就認唔到英文,唔知係佢認唔到chan呢啲釋音定點
你係up左an10先有定點架?
你清邊個storage?
影相其他機追得好貼,pixel暗位 HDR night sight 係真係勁嘅,佢差距已經唔大
錄片4k 無 60p

不過我最介意都係電少同無 motion sense
佢 sell唔洗掂 Mon 都 check 到電話,mute alarm, mute call, 而家乜都唔得
你較大細聲條bar有冇出黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞