[親生仔] Google Pixel 討論區 (30)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
經典
今年第一水係咪乜大問題
睇落冇人屌鬼 應該冇事
r/GooglePixel 有零星壞mon 報告
仲記得以往又藍mon又剩,今年好似少啲
咁佢真係落左唔少心機嘅
上網搵過白pixel 4 xl 128gb嘅價錢
三禾9180 上price睇有2間8400
點解可以差咁遠
pixel 4 加廣東話就無得用新assistance

變相無用,同埋佢最多淨係識用google search比你,好唔smart

都係講英文算
不嬲都係講英文
無得解
咁你以後咩都唔好問喇 淨係用Google好喇
你quote我個回覆我先答左你 水貨黎講 領域算好架喇
你仲要問邊間
Google完先問唔係先係正常咩
其實你係咪有眼屎?
用accubattery睇?
呢個真 講廣東話好kam
我在日本樂天訂左呢隻,唔知好唔好用,但要等部新 pixal 3 運過來先知效果

https://item.rakuten.co.jp/iqlabo/iq-glassgo/?s-id=ph_pc_itemname
唔洗買二手,呢度有新貨,不過得 not pink

https://electronics.woot.com/offers/google-pixel-3-xl-gsm-onlynew?ref=w_cnt_lnd_cat_elec_2_1

日版明顯就可以用 Suica android app ,不過就無 esim
國際版就可以用香港 esim ,遲少少買 club esim 試下先
其實我想知pixel4 係咪都係雙卡單待
buy and ship 無問題, iPhone 都運到,但收費比較貴
bns 都ban 左喎咩係咩
手機唔屬於美國商務部(BIS)限制出口貨品

而且, buy and ship 講緊的係單獨購買的電池,包括乾電池和鋰電池,如果乾電池和鋰電池係跟電器的,就無問題

我自己買過日版 kindle (電子閱讀器) ,內面一定有鋰電池,無問題照由日本運過來香港

另外有好多人經 buy and ship 買 dyson 吸麈機,一樣照運過來
但依家係Google ban 你集運喎,唔係間集運唔運電
dou4la blacklisted
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞