[親生仔] Google Pixel 討論區 (30)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
我都想知
如果root/ OEM UNLOCKED 係咪就收皮
因為我諗遲下都需要裝magisk 去bypass project soli regional banned
(如果有既話)
係幾有諗頭
that's why 好難狠下心話,屌今次好垃圾唔撚買
因為買pixel既更新真係投資未來

我買pixel 2 水冇失望過
睇完晒之後覺得買返 Pixel 3 仲抵玩
但係你要考慮埋 Google 啲 Project 話放棄就放棄, 佢呢個 motion sense 好明顯仲要係第一代, 隨時要兩三代後先成熟
好似全部都係g013a, 要睇盒上面先見到係邊度嘅版本
好似10已經出左,但冇得好似iphone咁㩒power button去activate
但用得pixel 真係睇長線 至少可以玩到三年 所以真係唔可以買錯 pixel 4無留海係好睇好多
揾唔到有人做呢啲test我都想知titan m有幾勁
仲有幾多人用緊第一代Pixel
我記得睇過就話唔會影響到,因為titan m係連去power button度,每次開都會經過佢,但詳細唔記得左
係驚香港唔知幾耐先有motion sense姐
下年可能連上面條巴都無埋
有喎 長按power button有得揀lockdown
正確玩法係換pixel 4 用兩年 2021年換pixel 6 snapdragon 875 應該係5nm
我意思係冇得好簡單咁靠power button去activate, 要長按完再揀,但緊急情況下好難long press完再揀
哦 明白 我都覺得係
應該有得揀lockdown always on 或者fingerprint唔用嚟unlock 而家好似冇得咁揀 一係就del fingerprint
應該唔會有 除非自己root
係呀,但都好過冇嘅,最多預先lockdown定囉
root左就有?
未知 等一排吧
有冇人試過用assistant send whatsapp點先可以個名用英文,但message用中文

用英文assistant唔識聽中文mesaage,但用廣東話又唔聽英文名
我用緊p3好似冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞