于非:習近平根本不怕打貿易戰,只怕中國內亂

439 回覆
588 Like 24 Dislike
伊拉克同阿富汗咪又係搞到一pat屎咁
人道問題唔係好似越戰咁死咁多自己人
個反應唔會太大
咁唔通我依家負皮你,我又係國家機器咩?
睇到自己太高啦。
同連登主流思想唔同,你就預左被人負皮架啦
屌你喇. 梗係唔撚驚喇.
貿易戰苦嘅人民;中國內亂苦嘅係你
真係未撚見過咁撚仆街嘅首領
臭閪
Why not both
冷氣軍師
sad but true
但佢有個觀點我係一早就認同,習近平就係完全係毛澤東翻版
老毛搞完個人崇拜,係真係全國瘋狂失去理性喔
習近平何德何能可以呼風喚雨呢?
強po留名
屌你咁直接
幾時講過放棄?
沈旭暉的確有文有路好多,你呢d基本上成篇都係鳩吹出嚟,有咩價值
咪你講既維穩機器
一日未渣乾香港
一日都要用
你估起個大灣區十年八年就得?
啱聽
美國歐洲有利益衝突
要用道德力量捆綁佢地一齊圍堵中國
美國露真劍歐盟實出黎做左膠
中共黎緊會點打壓香港人

21. 監控燈柱、電子錢包、信用制、五毛,最強維穩工具
22. 平定反送中運動後,中共會重建香港嘅秩序,方便香港繼續供應養分俾大灣區
23. (之後... 香港人沒有之後)
24. 人權法真正影響到中共利益,雜種開始主動聯絡Trump叫佢唔好玩到咁大
25. (有雜種同Trump花邊新聞,幾好笑,詳情自己聽)
26. 習種同Trump deal好,美國唔會踩得太深,唔好對美國期望咁高

大家小心支那寶 + We7 Pay
呢2個依家都有 香港版
滲透率好高
支那寶香港(李佳芯Ali做代言)依家用戶已經去到200萬
大家自己睇路
拖咁耐 香港人頂唔住啦
條友只係燒山補習社做爛鬼補習
依個時勢撈油水youtube講親中港局勢就賺click rate
個撚個9吹都係中港問題專家
連個廢補習佬都有廢老聽
無錯
再唔撳住中國
只會威脅到美國地位
要保住美元就只能打到中國認做契弟
即係好似金正恩, 話似你班屁民食草, 只要自己坐係皇帝位
想學老毛但智商差太遠
于非 簡直垃圾分析

貿易戰 > 資本戰 > 貨幣戰
宜家只係第一步
大陸的外資由2016開始撤離
如果美國唔踩入香港 人權法案就唔會好似火箭咁快 世界輿論唔會轉變咁快
世界大勢都唔識睇
咁點啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞