于非:習近平根本不怕打貿易戰,只怕中國內亂

439 回覆
588 Like 24 Dislike
拆散晒再互相攻訐就最好
咁樣就最岩美國,一方面拎到資源,一方幾個細國互打就唔會搞美國
支共為保政權會響國內掉核彈。
你要市場﹖(即係人)
我就上千萬咁殺比你睇

連跨洲旅行都做唔到。點唔係「自己人打自己人」
科技限制眼界,歐洲人又何嘗唔係「自己人打自己人」﹖
我真係唔知中共冇左香港做 白手套 / 逃生門 同埋 對外經濟𥦬口
可以點對外搵錢?
如果鎖國係唔係真係可以保住政權?
就係鎖國都唔比奪權
中共本質就係權力嘅奴隸
你睇野太短視。人地KO左中共再上個親美政權去第講30-50年既事。你就只會用5-10年睇。
5. 習種只會好似毛澤東咁繼續縮埋,只要唔亡黨就得。Trump任期滿佢就有辦法出返黎做惡

我都驚將來美國選咗件唔夠硬淨嘅總統
地球真係會仆街
想鎖同鎖唔鎖到係2回事
而家2019年 我諗鎖國既難度在於洗哂腦果班人唔知有幾多?
有錢 知道出面世界係點 咩叫民主果班真係唔會同你癲 走佬先啦
可以話你聽 身體很誠實嘅係有一群
但大陸人口好多 鎖起上嚟唔係咁易走到人
你全家都係大陸 走到幾多人
大陸洗腦係洗幾代人嘅腦
無震撼教育之前都係盲目愛國
香港都咁難改變到佢哋
更何況一直生活喺大陸?
佢洗腦嘅程度 比人教識有咩問題就訴諸情緒 不講理性 只講原則 你係香港人就唔係自己人
你支持自由就係搞港獨
唔好咁天真啦
脫歐對香港有利?
問題係ko中共消耗巨大
8國聯軍攻入埋北京都唔另立傀儡
係一個高度發展既地方想立另一個政權必然會導致果個地方內亂,要幾耐先回覆正常對自己有利

咩地方可以係殖民地,咩地方只能夠強迫當地政府做交易,歐洲人200年前已經睇得透
咪就係3-50年囉。強迫當地政做交易﹖
依家就係養左中共依個大魔頭出黎呀。
咁既略策唔WORK呀,再行返克林頓同黑鬼果套﹖唔得呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞