于非:習近平根本不怕打貿易戰,只怕中國內亂

439 回覆
588 Like 24 Dislike
問題係佢地唔會2047先決定 喱D一早要plan好

台灣話哂都係主權獨立 但如果香港有雙普選當然係嬴 所以以睇西方肯係香港出幾多力

香港根本就係東西合一既最強組合 要整多個出黎 基本上冇可能

我係讀政治既 夠膽香港D硬件同軟件係外國政客發夢都恨唔到

只係共產黨班仆街係度亂黎 你唔搞香港人 香港人係唔會理你 但佢地淨係用自己思維諗人地
Push
高手求教

可唔可以講多啲大灣區問題、伏野?

之前冇睇開,想追翻
中共d品牌拎出去真係同人比 一定無人用啦 點開
而家外資走晒 成億人冇嘢做 真係唔荒唔內亂
香港既基建質素係全世界頭3

數理成績係頭幾

政府庫房既錢夠用3年 全世界最高

而家法治仲係亞洲頭幾 行普通法西方接軌

公共交通系統又係頭幾位

大部分人識英文

罪案率極低

基本上0關稅

HDI又係同發達國家睇齊

公共醫療系統又係數一數二

大量中產 所以社會相對穩定

16立會投票率係高過美國總統大選

即係你作為管治者 係對住一班溫和既大眾 庫房大把錢

人地外國 政府一話要加稅 就比人媽到傻 香港政府只係煩太多錢洗 年年派幾多糖

香港以前 有D野到而家 都係全世界既學習對象黎 就係一個良政善治, 有效率既地方

仲未講香港獨有既文化,飲食文化 就係東西合一

我係外國讀書 同學知我係香港人 會話: you guys are the best at everything

所以容許我總結 光復左既香港 係會重新企係世界既頂峰 所以一定要嬴
問題既根源 就係中共 喱點大家經過喱幾個月已經愈黎愈明白
投票率就有種票加成
罪案率就狗唔撚做野咋
庫房錢就政府唔撚識用錢同賣地賺番嚟
其他我都覺得係既
留名
大灣區係香港為首幾個較為先進城市融合埋一齊
香港負責金融同專業範疇
深圳IT同科技
除左原本歐美市場 仲想lead住一帶一路班乞幫國家發展
另外廣東果邊有文件話
林鄭搞個明日大嶼係會開多條高鐵線
有人講過果個位近機場 香港咁細唔需要兩條高鐵
明日大嶼未來應該係個軍事要塞黎

記住共產黨係唔信廣東人
佢地當廣東係外族人黎 連廣東話都要消滅
香港人最大使命就係建設大灣區
搞掂就byebye架啦
最大缺點:毗鄰中共

一定要贏
開水炮射毛漢個PC快D走!!!
https://lih.kg/1668961

睇完呢個post
我要立此存照
中共次次衰都係自己柒左
而唔係上面有巴打講咁nba係美國人/江派幫人權法做勢
個撚個事後孔明就玩陰謀論
我衰D講句 想移民走而避開中共既 其實係唔會成功 因為大家都有眼見 佢地係遍佈全世界

你睇下加拿大班香港人 走左都仲係要對住班小粉紅

所以不如一條心留係香港一齊努力仲好
當然啦 以前香港好多指標直頭係第一 喱幾年已經由the best跌到落one of the best

同埋共產黨真係仆街 就係蝦香港人和善 一路踩到上我地心口
以前中國未強大 未威脅到美國
而家侵略埋人地文化 唔會打真係難講
書生論政
整死個黨,之後係捧個親美既阿斗
同埋14億人口勞動力喎
伊朗夠捧過個親美
轉過頭咪又變咗個反美

咁on9嘅嘢唔會錯第二次
要分裂到幾個細國,而某1,2個親美就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞