于非:習近平根本不怕打貿易戰,只怕中國內亂

439 回覆
588 Like 24 Dislike
佢香港人黎

做乜咁緊張抹黑人
push
5050啦
香港都咁多基層藍屍
推文,大家要獨立思考
好似是wo
但是從來唔信呢啲所謂分柝野
咁大整古
睇佢不如睇明居正
係要中共解體 唔係整冧中國
于非?
以前老蕭條靚?
老蕭你都唔撚信啦
係 一開始定左五大訴求呢招都好絕
所以我要佢粉身碎骨
why not both?
如果中共真係同美國攬炒,美國應該怕,中共真係唔怕貿易戰,只怕貿易戰搞到冇左個江山,人民食草有問題,可以用民族主義去轉移視線,只要保住江山,就有翻身機會,做乜都得。

幾認同你講好多機會打但都冇做
一方面以前古巴同中東 美國出兵其實損傷一定有
但同毛閪應該傾好左開放
而中國當時表面未有實力未有大權真係忍辱負重
如今美國知道真正變成難免一戰
特別係奧運為左保安理由將技術轉比中國
而中國就用黎對付平民百姓
美國點都要執返手尾
問題係佢完全鳩噏
老蕭真香港人
我覺得佢衰太著重邏輯,好多野個走向係唔合邏輯
亞洲版圖好似幾千年嚟 都係自己人打自己人 中國更甚 中國宜家不嬲最慣內亂 一亂真係控制唔到 咁多個民族 其他國家又虎視眈䏙 所以有人話過 即使2047後 中國都未必會將香港歸入牆內 最後收緊自港自由度 唔會比圍牆外嘅人 影響圍牆內嘅人 驚中國人會有樣學樣 因為難保有一日某政策 措施 會令中國人反 所以中國都係會分隔兩地 消息封鎖
無問題 你鍾意睇沈旭暉都ok架
啱聽
今日再唔反抗,2047再冇香港人
如果講世界春袋,中國係大大粒既世界春袋,如果一野鏈爆左都會冚球剷。

所以要慢慢鏈慢慢鏈,鏈到佢無痛咁碎左。

唔係習大大既話,中共可能真係發展到好多國家都唔敢陏佢。好彩出左隻小學雞。
26點分析有誤,美國唔係中國,唔係trump 曬事,如果人權法國會要過,trump自己否決只會比全部人反對。唔覺得佢會咁做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞