于非:習近平根本不怕打貿易戰,只怕中國內亂

439 回覆
588 Like 24 Dislike
睇到第五點已經唔駛睇落去
廢up...
中共想取代美國
就係貿易戰開打

正如歐盟同日本
我主觀係油同國際嘅貨幣結算
美國唔會用軍事抽對手 對俄都冇咁做過
要中國亂又只亂係中國入面
係一門藝術黎

依家死黑警唔做野,多左偷野爆格,報紙都唔得閒報
肯撚定係大陸人做,報左警都拉唔到
成大堆人冇工開冇飯時,行出街就亂得
不怕打同不怕打敗,好以係兩回事。
個人睇法黎,冇話真假
但好明顯習種淨係怕佢一個,之前G20約左巴西總統甩底
佢睇埋啲大陸哩講野就知啦
仲邊有低成本勞動力
你瞓咗幾多年

孟加拉
越南
印度
柬埔寨已經準畀好晒

而家強國最大問題係空有口龐大市場
但唔開放畀美帝cap水仲要用呢個做藉口搵人笨柒

你諗下如果搞掂咗之後美帝企業真正大舉進軍
個利益可以幾撚大
中國人俾人㩒住打咋
習種點會肯同你食草

中國人,反抗!
好明顯中華民國同香港會係美國心目中嘅中國下一任管理人
老實講
雖然老蕭好多連登仔笑
但講時評佢都仲係第一把交椅
于非都仲爭兩三皮
打貿易戰就冇錢 冇錢咪亂囉
我覺得美國想train狗咁train到習種聽聽話話
維穩打J感覺好大
習種放棄左無限連任制已經係面對黨內鬥爭輸左嘅一次跪低

貿易戰只係採取拖字訣,根本冇本錢同美國打

四中全會過左成年都未開

習維尼根本就內外交困
你咁講係睇死中國人唔會反抗啫
算啦

夜啦龍二哥

收皮啦
簡單啦
取消晒支那所有人既綠卡, 支那即亂
咪係,點會唔驚
北京衛戍部隊咁現代,無非都係防後欄着火,無論李自成,張獻忠無產階級或豬瘟節度使果筆都係咁用. 貿易戰係培養出無產階級同節度使嘅啵.
所以阿習總唔驚貿易戰,只能顯示佢目光短淺.
食開豬肉幾十年,咩延安精神吖? 精神病就有.你問下傅國豪,佢同佢屋企人唔食肉只食草得唔得先? 呢D問題對於牲口嚟講,的確係好唯物客觀理性嘅啵.
中國應該會大力推廣食蟲做環保先鋒
人民死唔去嘅 但有錢開突然變窮啦喎...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞