于非:習近平根本不怕打貿易戰,只怕中國內亂

439 回覆
588 Like 24 Dislike
hi 冇J一身輕 唔怕俾人燒春袋 賭切J唔洗找數
入黎睇下有無認得既手足
救手足啊,幫手推推
留意comment 同picture 戈到仲有update ga,唔係淨係得一樓有
個po 起碼有100up手足等緊你救
已知身份同已搵律師既唔超過10個
救人啊大家

10.20被捕人士整合
https://lih.kg/1664853
ching太睇得起班支畜 無飯開實周圍偷搶 一定亂到仆街 不過我估你應該係想講唔會反抗中共?
咁係咪要集中文火力向上文宣?
2樣打到黎 食樹皮都得啦
燒得唔夠勁姐 咪好似香港咁 點估到以前成班咁純 依家都敢出黎反抗
佢地只會民眾鬥民眾

但香港6月前我都估唔到咁多人會出黎
我應該對中國人樂觀d 亂世當中希望出英雄啦
同埋兩黨反共已成共識 而家班panda huggers(親中派)已經係唔成氣候 比人排

而家最反共個班 唔係鷹派 而係比中共呃左十幾年班鴿派

你知唔知 而家中國大使館既職員係要 熟讀習近平思想本書 你諗下佢地出黎講野既內容會係點
推啊戰勝國家機器
呢個真係 以前可能真係窮開食草都得 但依家食過龍肉仲點會可能食得返草
所以美國幫香港就係為左唔比幫中國輸血
咁我肯撚定有生之年睇到支那亡國!
擁有央央大國都唔識點治國,仲當人民係物件依啲古世紀治國方式,死得。
唔。。其實人權法是美國ensure香港這白手套的角色不要脫離劇本太多,人權只是包裝,不用太認真覺得美國真的會為了人權和普世價值為香港發聲。美國要撥亂反正,都要有個冠冕堂皇的原因,人權法夠grand又有光環,何樂而不為。
明居正話貿易戰之後就係貨幣戰等其他戰
我會諗
台灣法治水平低d 但同中國人價值觀近似d溝通到
香港法治水平高d 但同中國人價值觀唔同溝通唔到
美國同歐洲一定要揀一個做中間人會點揀?

ps 沈旭暉有講過澳門可以取代香港
ps2 新加坡兩頭唔到岸
ps3 前排youtube睇移民台灣十幾年嘅香港人分享,台灣乜都人情行先,唔鍾意係法庭解決問題
話撚知佢啦,好撚悶丫
又唔好咁快當自己贏
中共改造左中國人,變到好似機器咁,唔係香港想象到
明居正睇反送中事件似乎無中過
哦。
鄭立本尊?
佢勁抽之處在於係中共行使招式之前預先點破
搞到中共個劇本出唔到街
eg殺警
ps3 好同意
接觸過唔少台灣人,處事態度真係同中國差唔多,都係覺得凡事唔好做太絕,講嘢一定要婉轉啲,要顧及對方面子果種
香港人都養唔熟
唔好咁樂觀

面部識別嘅監視、教育上嘅洗腦、經濟上嘅控制(任何企業都一定要同政府打交道,甚至有人專門搞黨務)、唔準以任何理由結社,將集體力量打散、網絡上同媒體嘅輿論控制,再加埋連坐法做精神上嘅控制,環環相扣,真係未必咁容易打破。

而且講緊呢套行咗幾十年,80後出生嘅,基本真係又紅又專,識幾個唔係呢種思想嘅,都會因為屋企人而收聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞