[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (46)點樣唔過2500字呀

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
3支都2.8, 冇乜特點.....除非勁平

原廠35 1.8 仲細支過你 2.8
同問,manfroto 邊個model 比較好?想旅行用
Budget 都係1500 內
基本光暗 要菲林味上網搵present套落去 有啲會免費 亦有啲要比錢
a6400 想入手16 55G
我唔拍片,支鏡無OSS會唔會有大影響?
我在星際買左支carbon 造嘅, 型號唔記得, 1000 左右
我自己就拉下光暗位,如果你冇時間你可以試下用VSCO app
所謂既菲林味都係黎源自呢個app
二手都係好選擇,而家$4k幾$5k就有
畫質一d都唔差架,除左個menu垃圾之外係一部好機黎
聽聞vsco 唔十卜電腦版 全力做手機版
買gimbal仲實際
Yes,電腦版套preset已經冇得買了

如果冇時間既用app都係一個好選擇
拉下curve,再套d preset都見得下人

如果你鍾意係電腦聞相就另計
唔拍片買gimbal
睇漏咗唔拍片
即刻玩左陣 真係幾好玩
可以用FF鏡嘅
之前上毒氣室試支70-350,對焦快又輕
唔睇價錢真係好正
我考慮緊好唔好上龍2875
一支頂晒1670 24.8 同32.8
因為入1655 70350個價真係貴

你吾怕大碌可以入龍2875
左係2875 , 右係1655
自己行量下
Btw
想問埋平廣角有咩推介?
16-35 F2.8太貴
16-35 F4 係咪性價比高啲嘅選擇
另外Tamron 新果枝17-28mm又點睇?
性價比高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞