[I/A] SE新作 Bravely Default: Fairy’s Effect》

626 回覆
3 Like 0 Dislike
新玩家係咪應該抽完step4,之後儲石抽武器pool
利申騎士 step4 中弓

係咁㗎啦,唔好介意
抽新pool啦
仲有記得每日去換抽裝卷

抽新手保五星果個?
中件唔岩職既仲慘過出四星...

保五星果個我記得係自己職黎㗎喎
就算唔係都抽左先,實有用

弓手咁弱 就算第日升爆本身隻職轉職玩都未必揀弓手

天真
你覺得你有可能抽滿裝咩?
其他5星裝可以當素材升6星

我就覺得必岀就抽咗先啦
5星太難中啦

我而家有3把普通5星武都要加到80 先?? 抽唔到上榜武器

係咁㗎啦,唔好介意
抽新pool啦
仲有記得每日去換抽裝卷

抽新手保五星果個?
中件唔岩職既仲慘過出四星...

保五星果個我記得係自己職黎㗎喎
就算唔係都抽左先,實有用

弓手咁弱 就算第日升爆本身隻職轉職玩都未必揀弓手

天真
你覺得你有可能抽滿裝咩?
其他5星裝可以當素材升6星

我就覺得必岀就抽咗先啦
5星太難中啦

我而家有3把普通5星武都要加到80 先?? 抽唔到上榜武器

夠做啦
每個屬性升爆一把
可以單拖晒所有劇情

可惜有兩把都係土屬,咁我升左一把先,唔該巴打
有無人可以幫打30
79lv戰士無朋友
Btw 29或以下我可以幫手

今晚啦

求幫
13層無晒人打
有無人可以幫打30
79lv戰士無朋友
Btw 29或以下我可以幫手

今晚啦

你ok就搵我啦
打29以下要幫手嘅巴打搵我都ok
Request咗加入廢中團
Request咗加入廢中團

我都申請左
名 III
加哂!

D 塔去到35 開始有最低戰力要求 ... 要比心機升戰力先得
我係廢中團既無双,七千幾戰力賊,但係卡左第九層係咪太廢
30之後開始感覺到關卡設計
要針對咁組先好打,亦都要留技、睇血線
不過2騎2白仲係大部分時間無腦打

同埋嗰啲四彩玩家可唔可以認識一下隻game嘅配裝系統先
打咗40張券差不多連4星都無

新手留名學野,係咪每種屬性一套裝咁

假設唔考慮特效
裝一定係統一屬性勁
揀高數值嘅武器,只係數字加上去
但統一屬性,就直接將給予傷害+150%
除非你隻對應屬性廢到得啲3星,如果唔係
升啲4星儲夠五個同屬,都一定大力過五把6星但四色

防具同理,統一屬性有50%減免效果
同埋防具啱屬頭身技能好重要
講緊極限可以谷到200以上普攻、30秒左右回一招大
而3或4星都有加攻效果
所以真係無理由著其他屬咁滯

凡事都有例外,例如有啲極限劍士只揸水屬都夠勁
或者追求特效而得其他屬先有,eg buff/回血/蘇生之類
同屬加乘喺home界面有得睇
有四格+%同-%

我而家身裝咁既樣,應該繼續抽武器定防具

我而家身裝咁既樣,應該繼續抽武器定防具

抽抽下咁多正野你好唔好意思

騎士好似係防裝重要啲
後期怪好高攻,起碼要坦得起先有機會輸岀
利申:玩雙刀,咩都唔識

交流下姐,唔係想曬啲乜野
咁我繼續打石抽下防具先,趁仲有防具pool
騎職我覺得唔課的話,每屬一兩把5星ok
特別嘅係極樂鳥呢把回血刀,坦起來必備
識日本朋友課5萬yen追
除咗呢把真係每屬一兩把夠,用來普攻
另外四把靠3或4星升上去嘅5星,谷屬性加乘

所以有啲5星劍已經可以改追防具
因為影響攻擊力最多係5星身防具
各屬有1頭2身之前都可以繼續追

追齊之後,隻game都改版

SE 既game 課金 休閒玩下算

唔課就等屬up每屬抽一把啦

唔課就等屬up每屬抽一把啦

0 x 100 = 0
屬up

抽唔到5星呀

至少出4星都係啱屬

假設唔考慮特效
裝一定係統一屬性勁
揀高數值嘅武器,只係數字加上去
但統一屬性,就直接將給予傷害+150%
除非你隻對應屬性廢到得啲3星,如果唔係
升啲4星儲夠五個同屬,都一定大力過五把6星但四色

防具同理,統一屬性有50%減免效果
同埋防具啱屬頭身技能好重要
講緊極限可以谷到200以上普攻、30秒左右回一招大
而3或4星都有加攻效果
所以真係無理由著其他屬咁滯

凡事都有例外,例如有啲極限劍士只揸水屬都夠勁
或者追求特效而得其他屬先有,eg buff/回血/蘇生之類

意思係話無論武器定係防具,全部都係用同一隻屬會比較好? 例如五把水劍 + 全身水防具?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞