新ipad做乜野?邊度新左?

615 回覆
16 Like 15 Dislike
pro唔係畫畫根本買嚟做傻仔 我就係一個
咁我之前5月買咗9.7iPad pro有冇傻仔到?

女友送左部ipad pro 9.7 開心使用中
冇話傻唔傻仔 自己滿意咪得

好彩今年2月買左iPad pro。正確選擇

上個月 買pro 4500

呢部2500就有

兩個級數差好遠

我都明 但係pro我好似用唔盡佢個效能
個陣買二手ipad pro,本身想揀9.7吋,後尾搵到12.9吋唔記得32定64gb連keyboard平賣5000

買左返黎上網查返先知原來9.7得2gb ram,而12.9吋係4gb ram,12.9吋用落畫畫睇片打note無後悔過

個陣好彩無買9.7吋
目標應該, 想吸平價市場. 價格為主.
你要新野再等.
個陣買二手ipad pro,本身想揀9.7吋,後尾搵到12.9吋唔記得32定64gb連keyboard平賣5000

買左返黎上網查返先知原來9.7得2gb ram,而12.9吋係4gb ram,12.9吋用落畫畫睇片打note無後悔過

個陣好彩無買9.7吋

9.7 我都買埋隻枝筆
Size 畫落都ok

但原來係2gb ram
用緊mini2 , 等左呢條line好耐, 唔通要買mini4

MINI2 好用, 當年算係大升級, 唔洗好似MINI1 粒粒MON,
睇漫畫, 雜誌, 帶去旅行 出街方便.
唔打大型GAME 根本夠用. 用緊 IOS 9.0 都叫順.

個陣好彩無買9.7吋

9.7 我都買埋隻枝筆
Size 畫落都ok

但原來係2gb ram
齋畫畫其實睇app,黎緊ios唔好再更新就應該唔影響速度

有啲畫畫app多功能啲既話我覺得9.7吋唔夠大,例如Medibang咁同電腦版一樣咁多功能,仲支援keyboard快捷鍵,加多幾個圖層可能會比12.9吋慢少少...

不過真係要執detail或者畫好多野上去就用電腦執架啦
mini 2 16G 要繼續服役 慘到暈
pro我有筆有kb
用落其實都爽
雖然有時都會諗買air2可能仲抵玩

但新iPad 同pro個分別咁大
買邊部會容易決定好多
算柒數喇
蘋果玩撚完架啦
仲買佢啲垃圾產品把撚咩

x2

Apple垃圾 其他連垃圾都不如

上兩個月買左air2 冇後悔

唔會後悔冇早d買咩

冇 因為之前冇買係因為我真係唔需要
其實我知佢呢個時間會有upgrade 不過我又預佢會cancel air 呢條line
而我依家又有雖要用 咁咪唔等upgrade 就買
依家upgrade 完都唔係太大分別 都同我預期差唔多
mini 2 16G 要繼續服役 慘到暈

仲用緊ipad mini 16G
不過講真
點解iPad 唔可以好似mac咁俾人加錢config硬件呢
我發覺真係on99
而家講緊 輕身 slim 耐用
佢就重厚左 重左
咁咪同原意錯能晒囉
換粒u咁能樣清舊貨 買air2好能過

因為apple將所有優點推哂去pro line

但個pro 9.7 本身就好撚廢

條pro line又搞到九唔搭八 唔上唔落
一般用家根本唔知有咩分別
淨係知多支筆 同keyboard

其實除左呢啲仲有啲咩分別
算柒數喇
蘋果玩撚完架啦
仲買佢啲垃圾產品把撚咩

x2

Apple垃圾 其他連垃圾都不如

上兩個月買左air2 冇後悔

唔會後悔冇早d買咩

冇 因為之前冇買係因為我真係唔需要
其實我知佢呢個時間會有upgrade 不過我又預佢會cancel air 呢條line
而我依家又有雖要用 咁咪唔等upgrade 就買
依家upgrade 完都唔係太大分別 都同我預期差唔多

air2真係貫徹左「早買早享受,遲買平幾舊」呢個道理
到依家買都係好抵同高性價比
倒退係咩撚野一回

第三代都係厚過iPad 2 通常一厚親就伏 半年之後即刻出多一代
iPad 系列好似真係得2同6(Air2)係好

4代用左4年
直升iPad pro 12.9
完全唔明舊瓶舊酒換個價錢都可以吹到咁多頁係咩一回事

咦原來個瓶仲要厚左
人地更新自己產品線分番普通IPAD同PRO有咩問題
又唔係懶係新野開發佈會
PRO咪攻高階TABLET
普通IPAD咪攻中低階用家
咁既價錢重想點

同SE一樣
攻中低階

佢咁嘅spec 同價錢我覺得非常正

好過以前舊model當低階
蘋果來講依部性價比算係咁
幾時出mini啊 屋企部第三代用左好多年 好撚重啊

我部2都用左好耐,打機開始窒+舊電開始倒水,想換新mini

屌 我又係等mini
究竟幾時出

Mini似會cut啦

Market 同 iPhone 5.5' 太近
其實iPad 線apple 遇到最大問題係啲人唔肯換機,我有好多friend都仲係用緊iPad 2 .... pro 啲新功能唔係個個都有興趣, 反而而家變相減價會對舊用家更有吸引力。

同埋四月apple 新總部開張會有另一個發佈會啦

太耐用
重量同厚度都等於部iPad Air,樓主講得啱,所以佢只係叫做iPad,因為唔再係air。

之前iPad Air同iPad Pro 9.7已經係輕薄
想更輕要電池細D會續航力減

呢部野係冇乜新野
但唔好講到如iPad Air既重量厚度有問題
你試下拎部Surface就知乜係重

咪就係
幾時出mini啊 屋企部第三代用左好多年 好撚重啊

我部2都用左好耐,打機開始窒+舊電開始倒水,想換新mini

屌 我又係等mini
究竟幾時出

Mini似會cut啦

Market 同 iPhone 5.5' 太近

mini同plus都叫近
咁2部9.7叫咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞