20/21 NON-JUPAS 專區 (3)人人有書讀

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
係 無做intern
3.6好似先比較穩陣
gpa問題 asso人易高gpa過sf
同埋讀嘅科唔同
啫係唔會因為我讀緊degree而ugc院校個gpa要求會低啲?
應該唔會
屌你仲唔溫書
求offer神保祐 我已經好努力嫁啦
想問下如果BU CIE 讀BA,今年first year,想轉返入U(aiming 最理想係中大,其次shitty/BU),想轉返都係讀返商科相關/轉讀commu,GPA大概要預幾多,同埋商科轉commu會唔會好難
同埋真係好唔明流程,想知係報first round果陣因為一定未知GPA,咁係咪照咁樣交左first round份申請上去先?
拜左offer神先
中大唔收year 1 city我諗4.0 有enf
city商科英文好似一定要lv4/ielts6.5
伸身黨 自己追下po啦
有諗住報IELTS既,都知商科好重IELTS
不過如果係未考而DSE又無4,咁佢first round係咪基本唔會睇?
我想問如果我係今年non ju入左year3 如果我想重新報另一科 我應該直接報non ju就得 定係我要先quit u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞