20/21 NON-JUPAS 專區 (3)人人有書讀

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
thx
CU natural science
cgpa3.27有無機
報3間U會唔會有點兒那個
英文廢唔想浪費錢,有冇business 科3.5-6 ok
有點兒那個 係咪支那語
巴打可唔可以分享下唔同主修收幾多gpa
我唔太清楚 只係有同學入左housing再同我講 不過排major小心啲 上年housing收最低 今年反而收最高
見到就唔撚想答
點解d人話housing收到最高唔係politics先最高咩
我報個科就要交是旦一樣dse cee al ielts as a reference
不過應該唔考了
Ps 我係機械工程
lm 我都想知 中文2左
Year 1 AALH cgpa 3.58有冇機會入到中大、港大文科?
年年都唔同啦
就係因為英文廢先要考
人有你無, 一定有風險
city 商科都寫住有ielts 6.5 可能會加分
讀緊AALH CGPA3.28 想問下bu year1有冇機會?
如果想教書係咪揀edu u好過bu後再教育文憑?
英文得2
自問考咗都唔會有6,如果bu mkt/ hrm有冇機會
三大要 其他hd畢業就得 但要有2
想問下如果報city中文
係咪dse中文有5就唔洗interview 直接派offer
睇返database搵唔到有關資料 但記得之前有人講過
話就話click buttons to access respective part to fill in information,但我搵唔到位填,係未開始報名or點樣
有冇巴打in過教大Pe 睇gpa定運動成績多
city bba 好多dse eng 3 無考ielts 連in都無得in
英文廢唔廢呢啲好閒 ielts三份卷都有得操,肯做6.5真係好易
利申non ju 過來人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞