20/21 NON-JUPAS 專區 (3)人人有書讀

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有fd係CGPA 3.5以上first round收到
想問下如果hkcc sem 3 cgpa 3.2x 想報poly itc應該擺tech定retail做第一好?求指教只想有書讀
我都係social science 想試下報 啲科
報唔報好
想問如果而家sem1未考未派成績,可唔可以報定non jupas想第一年走,有3322。讀緊文科,求大神指教
可以呀,但想第一年走要爆四先得。
要,報定先
唔係三大都要?咁我報定先
想問下而家讀緊hkcc business科 sem3 cgpa3.55 dse英文4 有無機入返埋土hotel定係可以收皮
係呀,不過第一年比起gpa佢會睇重dse分數多啲,我諗dse個分差少少嘅話gpa又有3.5以上應該都會考慮掛,但爆四就入硬。
請問係咪三大就一定要recommendation letter?
唔係三大就可以唔晒?
有冇人知CityU linguistics and translation 有冇interview
請問有冇人讀緊poly u computing?

想知year 3 entry會唔會好Chur,定係好似出面啲人咁話computing有work life balance,舒舒服服grad到走?
讀得IT仲想work life balance 笑咗
IT科不嬲都係lifelong learning chur成世
如果唔係點解會俾人叫IT狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞