20/21 NON-JUPAS 專區 (3)人人有書讀

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
interviwe>GPA
City 三大
屌 shittyu嚟
City eng 2係咪所有bba都無得報?
想問下poly social design 主要係讀咩?
係啱social science嘅人定design嘅人入?
其實cat係咪唔太重要?
im應該得
點都係有少少比較好
例如有tour 做過SA 義工
你personal statement同self intro都有嘢講
有無商科nonjupas問題 快問快答
for reference only
cgpa 3.5x Eng2無Ielts收到city bom同im offer
但千祈唔好學我 一定要考返ielts
唔好意思咁多位巴絲 想問下如果我依加asso yr1 data science仲有無機會入返poly engine yr1

利申:hkcc
Hkcc ns CGPA 4.03 英文2咗 有冇機會唔洗考ielts 上polyu anf
無聽過有人dse2入poly anf
建議考ielts 6.0都好過dse2
我驚interview都唔派 應該12月先有時間考 如果考到6.5 有冇機會cu ibba
或者應該咁樣問 如果ielts填住pending先 英文2咗會唔會都收到3大interview
我ielts6.0都入到ibba
勿相認
Hm year1 cgpa3.7 報poly gscm 擺first choice 定 酒管 first choice好
https://www.polyu.edu.hk/aradm/SY/ADHD_figures.pdf
酒管我就無識人入
gscm就收開3.4 3.5 如果3.7報就好大機會有offer
second通常唔睇 所以你要諗想入咩多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞