20/21 NON-JUPAS 專區 (3)人人有書讀

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
都穩 但你咪試下爆埋今個sem再決定
可能得呢
見Financial service 收3.7x
我報有冇機
我first choice擺依科
Second放logistic
咁樣好冇?
中文1左 非三大洗唔洗補考?
咁請問poly first choice放咩科會比較穩
Bu都有類似既野
Polyu A&F定Accounting好啲?
揀A&F會唔會兩頭唔到岸?
唔該哂巴打
三大如果入唔到first choice
咁佢會唔會考慮比second choice offer?

個second choice會唔會係形同虛設,做下樣就算
second choice基本上都唔睇
acct fin 3.7
logistics 3.4 3.5 一定有
not anf 近4.0
mgt mkt要3.8
https://www.polyu.edu.hk/aradm/SY/ADHD_figures.pdf
如果想做big4 一定揀acct
睇下咩科 有啲科講明只睇first
有啲睇first同second
有啲係first收夠人 就唔會in second
多謝鼓勵我會㗎喇
不過我又有另一個煩惱就係
CityU translation同linguistics邊科出名啲
其實兩個都好有興趣
Gpa幾多先
文定商?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞