[gay]天行健的心事分享區(61)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我話自己想做科學家 其實唔多唔少係俾之前福山果套影響左我

咁有咩問題?

唔知唔係問題呀
個問題係你不斷俾籍口自己去hea

咪係囉
最大嘅籍口係「我話掂都廢,努力完...又咪廢」

我以前數學好撚廢架 落心機就可以

依家仲要讀會計
我數學都好屎,唯獨Account 溫左晚書又俾我拎個A

Acct溫一晚拎A

背公式咋嘛,都係一科姐

求賜教

唔記得晒lu
早幾日俾人問GDP點計我都已經唔記得
考每次試都 short term memory 上陣,一考完就真係會 del data format 左個腦去考下一科

我下個sem 有科微積分+Econ 一齊
準備好C-了

ECON Calculus好易
呀 各位大學D TA 係唔係全部都係Master學生 有冇Degree 學生
我呢到好多都係Degree 學生做TA 我下個sem都有得做
唔洗再番Cafe

唔係,有啲TA/RA都係UG
陣間溫緊chem就做2016

加油

今日第一次見閃光

dse出路好多
入asso囉真係衰咗咪
chur番入u

咁我讀IVE算

ive vs asso一定係asso
asso出路都叫多

I大都唔差啦

design+engine係
其他真係...

前路茫茫 我本身係想讀輔助醫療 而家放棄左 廢事眼高手低 而家諗住讀engine 我諗ive既engine都岩我既 聽講d老細都幾睇得起 ive仔

冇啦啦做乜冇信心?

首先我語文科一直都唔係咁好 但大學計分就好強調語文能力 分數好似計double既 文科差既我已經輸左比全港一大截
其次我一直我以為自己理科除左m2以外幾好 考完mock卷先知原來自己實力唔係自己想像中咁勁 好大落差 完全接受唔到 而家覺得自己一無事處 再落番呢排好多中學生跳樓 佢地係有佢地既道理同原因

你唔係又d又in做到反射動左咁咩?

前日做2012 2013 m2 結果好差 唔知係咪d 野out左c既關係

做慢啲囉,我以前都係咁……

咁有咩問題?

無,我一直都諗緊將來應該向phy同bio邊個方向發展
phy好似唔洗點背野咁,讀起上黎應該幾輕鬆
但另一方面我又覺得bio d野幾正,我諗過去赤柱果邊做d保育員同d海龜有close既接觸

咁有咩問題?

但另一方面我又覺得bio d野幾正,我諗過去赤柱果邊做d保育員同d海龜有close既接觸

唔好傻啦,Physics背Concept背式背死你,背左仲要明,仲要用

咁有咩問題?

唔好傻啦,Physics背Concept背式背死你,背左仲要明,仲要用

我而家考試都係背書………

咁有咩問題?

吓,phy d公式我真係明點用架喎

咁有咩問題?

而家.......我真係笑而不語

600蚊打一次飛機

咁有咩問題?

聽講以前d topic大好多 cut左好多條式了 我知本身有簡諧 聽落幾有趣

咁有咩問題?

不過board base入都仲可以揀既
有興趣讀先好
但唔好諗到咩都咁易

600蚊打一次飛機

咁平嘅

600蚊打一次飛機

其實幫人打定俾人打都咁高興 收咩錢ar

600蚊打一次飛機

咁平嘅

學生 前面d位 細場 少人時段 就會咁平

如果真係介意
當初都唔會係俾錢個個

冇睇出面個post????

冇呀,齋睇你地留言,搭錯線嘅 sor 囉

學生拍拖應唔應該AA?

https://lihkg.com/thread/161026/page/1?ref=android

LIHKG @ Android

AA有時會老尷
我覺得有時我比有時佢比就行了

有朋友一個學生 一個做左野幾年
成日食飯要個學生比

哇,水兵

拍緊拖
唔知點解最近越黎越有想出櫃嘅衝動

諗清楚啊記得

我同屋企人關係好,又打左底。
如果有個岩既,又穩定既,我會帶返屋企。

你依家唔係有咩

我邊有 我都想有

安德魯唔係你咩?

佢係我老婆
You can be amazing
Honestly I wanna see you be brave
豆巴真係好識哄人開心,求其畫都好過梵高 唔係唔得,但相信係度得雷巴有呢個可能性

你跟本唔明豆巴句野
佢係講緊同鍾意既人一齊整出黎 會好過楓高
唔知點解最近越黎越有想出櫃嘅衝動

諗清楚啊記得

我同屋企人關係好,又打左底。
如果有個岩既,又穩定既,我會帶返屋企。

你依家唔係有咩

我邊有 我都想有

安德魯唔係你咩?

佢係我老婆

我覺得魯魯同炸雞係天生一對,炸雞咁似女人
豆巴真係好識哄人開心,求其畫都好過梵高 唔係唔得,但相信係度得雷巴有呢個可能性

係種材能黎既,我有個friend都係咁
好聽啲就係識tum人開心,難聽就係厹

唔好咁講佢,我真係好受落架

Perfect Illusion

我都想好似梵高咁
死後名留青史

值幾多百他那人格難剖白

咁有咩問題?

聽講以前d topic大好多 cut左好多條式了 我知本身有簡諧 聽落幾有趣

https://onedrive.live.com/?authkey=%21ADOJfQ3MVy1Gwik&cid=DC01EC819EE6054F&id=DC01EC819EE6054F%2154615&parId=DC01EC819EE6054F%2154612&o=OneUp
有心讀可以做下research
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞