[gay]天行健的心事分享區(61)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

咁我讀IVE算

ive vs asso一定係asso
asso出路都叫多

聽講ASSO好多free rider

度度都多嫁啦

乜唔係想入返大學先會讀asso咩

屌你想考好dse都係為入u啦

佢aim 2咋

只不過未見到人生目標先會咁講架姐

其實我人生目標的而且確係想加入科學家行列 企係人類最前線研究自然科學 不過香港讀science係晒銀時 我根本冇本錢做d咁樣既野

咁又係,你讀scienc只會不停做埋啲off track野,千其唔好讀數
好似識啲又好似唔識咁

邊D?

啲乜乜tense

3322又咪冇U讀

ive asso都唔錯呀

我咪就係 3322>HD>top up > 12+文員仔

我識人 毅進》ive》asso》學士》mPhil> PhD添
但係人地日讀夜讀 讀到個肝都有事

單親 住公屋 拎綜援
都唔知有咩借口好過佢

依家拎住獎學金去左英國啦

自愧不如 仲要借人錢

http://paper.wenweipo.com/2016/04/08/ED1604080002.htm
人地會考一分咋 怨你老母咩

我冇怨

我咪就係 3322>HD>top up > 12+文員仔

我識人 毅進》ive》asso》學士》mPhil> PhD添

單親 住公屋 拎綜援
都唔知有咩借口好過佢

自愧不如 仲要借人錢

http://paper.wenweipo.com/2016/04/08/ED1604080002.htm

我冇怨

唔係你
好似識啲又好似唔識咁

邊D?

啲乜乜tense

正常既 睇下英文報紙睇下人地點用 要慢慢領悟

今日第一次見閃光

dse出路好多
入asso囉真係衰咗咪
chur番入u

咁我讀IVE算

asso出路都叫多

I大都唔差啦

design+engine係
其他真係...

前路茫茫 我本身係想讀輔助醫療 而家放棄左 廢事眼高手低 而家諗住讀engine 我諗ive既engine都岩我既 聽講d老細都幾睇得起 ive仔

冇啦啦做乜冇信心?

首先我語文科一直都唔係咁好 但大學計分就好強調語文能力 分數好似計double既 文科差既我已經輸左比全港一大截
其次我一直我以為自己理科除左m2以外幾好 考完mock卷先知原來自己實力唔係自己想像中咁勁 好大落差 完全接受唔到 而家覺得自己一無事處 再落番呢排好多中學生跳樓 佢地係有佢地既道理同原因

你唔係又d又in做到反射動左咁咩?

佢aim 2咋

其實我人生目標的而且確係想加入科學家行列 企係人類最前線研究自然科學 不過香港讀science係晒銀時 我根本冇本錢做d咁樣既野

有冇諗過biol med sci?

咁嘅智商都想做前線科學家

唔怪得之你要扮工啦

你已經比左例子去證明你語文能力有問題

直頭係智商有問題

單親 住公屋 拎綜援
都唔知有咩借口好過佢

自愧不如 仲要借人錢

我冇怨

唔係你

咁你覺得一件事冇可能仲點會做

單親 住公屋 拎綜援
都唔知有咩借口好過佢

自愧不如 仲要借人錢

我冇怨

唔係你

咁你咪索性放棄囉
反之我地點講 你都係咁睇自己架啦
咁辛苦為乜

今日第一次見閃光

dse出路好多
入asso囉真係衰咗咪
chur番入u

咁我讀IVE算

asso出路都叫多

I大都唔差啦

design+engine係
其他真係...

前路茫茫 我本身係想讀輔助醫療 而家放棄左 廢事眼高手低 而家諗住讀engine 我諗ive既engine都岩我既 聽講d老細都幾睇得起 ive仔

冇啦啦做乜冇信心?

首先我語文科一直都唔係咁好 但大學計分就好強調語文能力 分數好似計double既 文科差既我已經輸左比全港一大截
其次我一直我以為自己理科除左m2以外幾好 考完mock卷先知原來自己實力唔係自己想像中咁勁 好大落差 完全接受唔到 而家覺得自己一無事處 再落番呢排好多中學生跳樓 佢地係有佢地既道理同原因

你唔係又d又in做到反射動左咁咩?

前日做2012 2013 m2 結果好差 唔知係咪d 野out左c既關係

單親 住公屋 拎綜援
都唔知有咩借口好過佢

自愧不如 仲要借人錢

我冇怨

唔係你

咁你咪索性放棄囉
咁辛苦為乜

我以前覺得我拎全2都冇可能

自愧不如 仲要借人錢

我冇怨

唔係你

咁你咪索性放棄囉
咁辛苦為乜

你繼續咁諗 呢世咩都唔會做到
做到11都唔明啲tense講乜

影埋將來式果堆tenses得唔得

佢aim 2咋

其實出黎做野就後悔,因為自己以前無努力 變左只有工揀你,搞到依家咪做悶工,一啲挑戰性都無,好慘架

嘩我條爛鬼命都唔知捱唔捱到出社會

你又咁樣啦

唔知唔係問題呀
個問題係你不斷俾籍口自己去hea

咪係囉
最大嘅籍口係「我話掂都廢,努力完...又咪廢」
做到11都唔明啲tense講乜

影埋將來式果堆tenses得唔得

佢aim 2咋

其實出黎做野就後悔,因為自己以前無努力 變左只有工揀你,搞到依家咪做悶工,一啲挑戰性都無,好慘架

你又咁樣啦

唔知唔係問題呀

咪係囉

Under拉Curve System,呢句野係True

我冇怨

唔係你

咁你咪索性放棄囉
咁辛苦為乜

嘩一定係我想咁諗啦
我夠想做人地跛腳得幾%好返都會每日用幾個鐘郁個啲人

我冇怨

唔係你

咁你咪索性放棄囉
咁辛苦為乜

嘩一定係我想咁諗啦
我夠想做人地跛腳得幾%好返都會每日用幾個鐘郁個啲人

係呀你無咁諗
陣間溫緊chem就做2016
其實我都認自己係個庸才黎

你係串柒柒又鍾意show off嘅庸才

唐狗:點解我不甘平凡,但樣樣都咁平凡,I wanna be the guy always under the spot light.
定寫oral題目好 好難取捨
其實我都認自己係個庸才黎

你係串柒柒又鍾意show off嘅庸才

唐狗:點解我不甘平凡,但樣樣都咁平凡,I wanna be the guy always under the spot light.

係不甘平凡,又樣樣平凡,然後又覺得自己注定平凡

矛撚盾

佢aim 2咋

你又咁樣啦

唔知唔係問題呀

咪係囉

我以前數學好撚廢架 落心機就可以

DSE數,不求甚解,係可以上到四
垃圾Sunday Driver
阻撚住曬

聽講ASSO好多free rider

度度都多嫁啦

乜唔係想入返大學先會讀asso咩

佢aim 2咋

有冇諗過biol med sci?

我睇過一本升學指南,本野寫best 5 要28先讀到,唔知係咪真

中大未可以Board Base 入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞