有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
平時飲食係點樣? 需要我介紹位營養師幫你調理嘛?
睡眠質素如何? 早訓夜訓對食慾都有影響嫁!!
上面post果隻係單隻菌,效果可能無甘快。而且食菌要注意,菌的種類,有機多菌可以落到腸道。
好訓得
玩電話玩到訓著左
Too tired
每日訓4-6個鐘
遲訓早起

胃仍然無感覺
但最近因爲太無聊
暴食重左15磅
重左幾好呀
唔好,BMI 23了
腸易激撚
日日返工要搭45分鐘巴士 落車位無廁所要行10分鐘先到公司
就黎忍屎忍到想辭工
幾個月前開始會肚痛同胃脹氣,每日都好似想噁氣但噁極都唔清咁,前前後後睇過幾個中醫,終於有個醫師夾到,同埋自己改左d 生活飲食習慣,肚痛改善左,但噁氣仲係有,同埋訓覺都感覺到有野頂住個心口咁 其實我都有胃口食野,諗緊係咪食得太快,係咪要去check 下個胃
早排食d唔乾淨既野 呢幾日腸胃炎 但又無痛無柯 只係覺得個肚唔太自然 陰d陰d咁 點算
請問咁有無推介? 其實之後食佐段時間 效果又無乜咁 我轉佐食森下仁丹 效果又唔算好好
呢d急性腸胃炎 好快好 最多2-3星期清淡飲食 多飲水
森下仁丹 冇咩功用,功效近通便多d
照下啦,照完先知咩事
有無人肋骨附近啲位成日陰陰痛有時一訓醒果下助骨中間個位又有啲痛
連續幾個月 食野 一食幾啖 就唔想食
要睇咩醫生
遲訓係會對食慾好大影響
有呀,但詳細唔知你會唔會有其他健康狀況,所以我建議你見左營養師先,我識得一位國家級營養師,我同距好熟,可以免費幫你。
會攰然後好想食野
係呀,因為黑激素會影響到食慾,所以你必須要12點前訓,我啲朋友同你情況一樣,叫距早小小訓同幫距改善飲食,就健康好多
有冇人食完飯胃會灼加胃氣 但又味去到火燒心咁嚴重
照完胃鏡胃竇炎點算 冇藥食
而家耐唔耐就頂胃 有少少作嘔feel
隔兩三日就肚痛肚屙 個胃又頂住 點做先可以少啲肚痛
你係慢性?我都係...不過之後好快好多...有時又黎了..今日又黎好唔舒服...啊啊啊 最慘我好鍾意食嘢但係胃唔好 好多都唔可以食 d咩雪糕啊呢d我已經好耐冇食...
唉 而家成日好肚餓想食嘢
食完又飽飽濟濟
唯有瞓多啲覺等自己感覺唔到
其實公院照胃鏡係咪好辛苦??
家庭醫生話要照,但私家偏貴加book 唔到,去公院照好淆底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞