有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
飲食習慣轉左
戒生冷野
飲薑茶
飲多左水
食左BC30 益生菌+蘆薈汁 6個月好左
中醫師傅教
祝巴打早日康復
原來咁多人都有呢個問題,我身邊得我一個係咁。
飲水都不停er,一起身又er, 起身慣左飲杯水先,但次次飲完都嘔黃色既野出來,嘔完就舒服左。
有時就唔會既,係嘔一大堆痰。
上年都照過胃鏡,腸鏡,慢性胃炎
有咩方法可以好反,有時一食完野即嘔
長期比人話我哂錢食野,唔嘔又勁辛苦😥
我都係咁
我通常起身坐直/四圍行下先,吐哂啲黃痰先飲水(醫生話訓覺積落好多痰,要郁動下先容易咳出黎)
同埋平日勤啲做運動
有時嚴重上來可以即嘔,但有時好似kick 住kick 住。
飲左水就er 一聲出哂來
平日都有做,可能要再努力d 先得😥
大家一定要保重身體 唔好諱疾忌醫
蘆薈汁邊度買?
益生菌同蘆薈汁咩牌子好?
我飲果隻蘆薈汁唔係周圍有

益生菌要係BC30
佢有70%存活率 頂得住胃酸
出面大部份係乳酸菌頂唔住胃酸

可以TG me 傾
https://t.me/TreeHoIsGood
推,又胃氣脹
突發

不反都出埋唔好再搵藉口唔出
1月1號維園見

【元旦大遊行 不反已出】

民陣已收到警方發出的不反對通知書,
可以正式同各位講多次,1.1 維園見!

元旦遊行當日將會有超過 40 個新成立工會同大家見面,歡迎大家了解詳情,加入你所屬行業的工會,壯大抗爭的組織力量。

毋忘承諾,並肩同行,五大訴求,缺一不可,
一月一,維園見!

【民陣元旦大遊行】
2020.1.1 星期三 Wednesday|2PM
維園中央草坪 遊行至 遮打道行人專用區
From Victoria Park (Central Lawn) to
Chater Road Pedestrian Precinct

*已取得不反對通知書
*Letter of No Objection Received

認住831幫警甴殘殺手足兇手
益胃丹效果點
佢建議持續食3個月

如果本身冇食開類似既野可以試下

睇中醫太重皮,一唔飲就打回原形

窮撚命運
真係好重皮
我而家主要都係政府藥+益生菌
唔信邪食咗餐西蘭花就瀨野
而家先睇到呢個post
上年3月食錯野腸胃炎 開始有胃氣問題 搞到而家食野食到一半啲胃氣就黎 勁想嘔 不過err左就冇事 仲有痾屎都係爛屎多 睇過中醫西醫都好唔返 心大心細諗緊照唔照下腸胃鏡 到底有咩解決方法?
淨食上部份都得既
照胃鏡先囉,不過好大機會都係話你慢性胃炎
呢個係 好多人都係呢個問題 醫生話好常見
都唔知好事定唔好

唯有真係少食多餐,感覺係舒服d
真係 我都係咁所以開始健康人生
放開d,仲食到野應該要感恩
呢個真 健康人生
碳丸有無用?
保胃丹ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞